Tgrt Haber
15 May 2019 13:24

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaşanan S-400 gerilimiyle ilgili bir soruya “Çalışma grubu olacaksa önşartsız yürütmek isteriz. Buna uzmanlar karar versin. Yapıcı bir teklifte bulunduk, ABD kendisine güveniyorsa kabul etmesi lazım. Ertelemeyi niye biz konuşalım? Bu bitmiş bir anlaşmadır. Bunu konuşmanın zamanı da değil. Önerimiz iyi niyetli ve yapıcıdır” diye yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması
s 400

ABD ile yaşanan S-400 kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Erteleme ya da durdurma söz konusu değil." dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Temsilciler Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar'i kabul etti. Baısn toplantısında S-400'e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "S-400'e ilişkin bir erteleme söz konusu değil. Bu ön şartlarda anlaşma mümkün değil. Amerika da yapıcı ve iyi niyetliyse bu durumlar değerlendirilir. Görüş alışverişinde nasıl olabilir diye aktarımda bulunuyoruz. Bir mutabakat olması lazım ki çalışma olur mu olmaz mı değerlendirilir." dedi.

"ÇABALARIMIZI YOĞUNLAŞTIRDIK"

Bakan Çavuşoğlu, "Lavrov ile görüştüm, daha sonra Cumhurbaşkanımız Putin ile 2 gün önce telefonda görüştü. Ben de odadaydım. İdlib konusunda çalışma gruplarımızın bir araya gelmesi konusunda iki lider mutabık kaldılar. Çabalarımızı yoğunlaştırdık. Saldırıların durması lazım. Büyük bir mesafe katetmişken rejimin saldırıları her şeyi berbat edebilir. Saldırılar geliyor gelmiyor diye iddialar var, bunların da masaya konulması lazım." ifadelerini kullandı.

"ENDİŞELERİMİZ VAR ELBET"

Çevuşoğlu, "Bizim tavrımız gayet net, saldırıların durması lazım. Rejimin garantörleri İran ve Rusya'dır. Endişelerimiz var elbet, bunların durması gerekiyor." diye konuştu.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...