Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2014 19:21

Dışişleri Bakanlığı, 'Gazze'ye saldırılar derhal dursun'

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’i Gazze’ye yönelik toplu cezalandırma yöntemiyle sürdürdüğü saldırılarını derhal durdurmaya ve BM başta olmak üzere uluslararası toplumu devreye girmeye çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı, 'Gazze'ye saldırılar derhal dursun'
dışişleri bakanlığı, israil, gazze, saldırı,

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail’i Gazze’ye yönelik toplu cezalandırma yöntemiyle sürdürdüğü saldırılarını derhal durdurmaya ve başta BM olmak üzere, uluslararası toplumu süratle devreye girerek, bu saldırıların durdurulmasına dönük gerekli uyarı ve telkinlerde bulunmaya çağırıyoruz" açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı askeri operasyonun Gazze’de yıllardır abluka altında zor şartlar altında yaşamını idame ettirmeye çalışan mazlum Gazze halkının acılarını daha da arttırmanın yanısıra, İsrail’e yönelik haklı infiale sebebiyet vereceği vurgulandı.  Açıklamada Filistin topraklarında son dönemde tırmanan gerilimin yol açtığı mevcut son derece hassas ortamda, tüm tarafların geçmişteki acılardan ders alarak itidal ve sağduyuyla hareket etmelerinin, yeni bir şiddet sarmalının önlenebilmesi bakımından önem taşıdığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...