Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Temmuz 2021 09:47

Son dakika! Dışişleri Bakanlığından Almanya'daki başörtüsü yasağına tepki

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Almanya'daki başörtüsü yasağına tepki gösterdi. Bakanlığın açıklamasında "Başörtüsü kararı din özgürlüğünü alenen ihlal ediyor" denildi.

Son dakika! Dışişleri Bakanlığından Almanya'daki başörtüsü yasağına tepki
başörtüsü,yasak,almanya

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın (ABAD) Almanya’daki 2 farklı işletmenin çalışanlarına uyguladığı başörtüsü yasağıyla ilgili son kararın din özgürlüğünü alenen ihlal ettiğini belirtti.

"MÜSLÜMANLARA YÖNELİK TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN YENİ ÖRNEĞİ"

Kararı İslam karşıtlığı ve Müslümanlara yönelik tahammülsüzlüğün kurumsal ve hukuki bir kimliğe kavuşturulma çabası olarak nitelendiren bakanlığın açıklamasında, "Müslümanların hoşgörüsüzlük, nefret söylemi ve hatta şiddete maruz kaldıkları, yaygın şekilde damgalandıkları ve sosyo-ekonomik alanlarda dışlandıkları, özellikle Müslüman kadınların bu durumdan daha da olumsuz etkilendikleri bir vakıadır. İnkarı mümkün olmayan ve geçmişteki acı tecrübelerden ders alınmadığını gösteren bu tehlikeli eğilim Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonunun (ECRI) ve BM Din ve İnanç Özgürlüğü Raportörü’nün raporlarında da vurgulanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

"İSLAM DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLEYEN KARARI KINIYORUZ"

Avrupa'yı rehin alan İslam düşmanlığı ve ırkçılığın yükseldiği bir dönemde ABAD'ın aldığı başörtüsü yasağı kararının din özgürlüğünü yok saydığına dikkat çekilen açıklamada, "Söz konusu karar din özgürlüğünü yok saydığı gibi, ayrımcılığa da zemin ve hukuki kılıf kazandıracak bir nitelik taşımaktadır. Hukuken ve vicdanen yanlış, körükleyeceği İslam düşmanlığı bakımından tehlikeli kararı kınıyoruz" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...