Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Haziran 2014 15:54

Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika rehine açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Irak’ta alıkonulan Türk vatandaşlarının en kısa sürede ve sağ salim ülkeye dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika rehine açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, rehine açıklaması, türk rehineler,

Dışişleri Bakanlığı, Irak’ta alıkonulan Türk vatandaşlarının en kısa sürede ve sağ salim ülkeye dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Irak’taki durumda bir değişiklik olmadığı belirtildi.
Irak’ta meydana gelen iç karışıklık nedeniyle yerlerinden edilmiş insanların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından başlatılan insani yardımlar çerçevesinde; bugüne kadar toplam 40 bin 750 kişilik gıda kolisi, 10 bin battaniye, bin 920 yatak, 2 bin mutfak seti, 12 bin 500 kişilik çadır ile 217 bin 982 kutu ilacın bölgeye ulaştığı ifade edilen açıklamada, “Sahada görev yapan, AFAD, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kızılay ekiplerimiz insani yardım taleplerini derlemekte ve buna uygun şekilde yardımların ihtiyaç sahiplerine iletilmesi sağlanmaktadır” denildi.
Irak’ta alıkonulan Türk vatandaşlarının en kısa sürede, sağ salim ülkeye dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bağdat Büyükelçiliğimiz, halen Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, kriz merkezine ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...