Tgrt Haber
02 Aralık 2021 18:10

Dışişleri Bakanlığından Suriye'ye Hatay tepkisi: Cevabını veririz

Hatay’ın Türkiye’ye katılmasının 82’nci yılında Suriye Halk Meclisi Hatay’ı geri almak için her şeyi yapacaklarını duyuran küstah bir açıklama yayınladı. Dışişleri Bakanlığından açıklamaya sert bir karşılık verildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'toprağımızda gözü olana cevabını veririz' denildi.

Dışişleri Bakanlığından Suriye'ye Hatay tepkisi: Cevabını veririz
Suriye,Hatay,Türkiye,Dışişleri Bakanlığı

Hatay’ın Türkiye’ye katılmasının 82’nci yılında küstah bir açıklamada bulunan Suriye Halk Meclisi, Hatay’ın Suriye toprağı olduğunu öne sürerek “Hatay’ı geri almak için her şeyi yapacağız” açıklamasında bulundu. Küstah açıklamaya Türkiye'den çok sert karşılık verildi.

'HER TÜRLÜ TEHDİDE KARŞI GEREKLİ KARŞILIĞI VERECEĞİZ'

Şam rejiminin sözde Halk Meclisinin açıklaması hakkında sorulan soruyu cevaplayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi’nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz. Bu tarz açıklamalar, kendi halkına yıllardır zulmeden, yüzbinlerce masumun ölümünden ve milyonlarcasının yerlerinden yurtlarından edilmesinden sorumlu bir rejimin içinden çıkamadığı hezeyanın bir başka tezahürüdür. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de, vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir” açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...