Tgrt Haber
19 May 2021 14:00

Dışişleri'nden ABD'ye tepki: Erdoğan'a yönelik ithamları reddediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işgalci İsrail’in katliamlarına karşı sergilediği net duruş ABD’yi rahatsız etti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’le ilgili sözlerini, antisemitizm yani Yahudi düşmanlığı olarak nitelendirdi. Skandal açıklamaya Dışişleri Bakanlığı tepki göstererek ABD yönetimini saldırıların durdurulması için çaba sarf etmeye davet etti.

Dışişleri'nden ABD'ye tepki: Erdoğan'a yönelik ithamları reddediyoruz
dışişleri bakanlığı,ABD,erdoğan

Gazze’de yüzlerce sivili katleden İsrail’i kınamayan Amerika Birleşik Devletleri acı gerçeklerin gün yüzüne çıkmasına tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan skandal açıklamada Erdoğan'ın İsrail’le ilgili sözleri, antisemitizm yani Yahudi düşmanlığı olarak nitelendirildi

Dışişleri Bakanlığından ABD’ye tepki geldi. Dışişleri’nden yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımıza yönelik yer alan ithamları bütünüyle reddediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 

TÜRK DIŞİŞLERİ'NDEN ABD'YE TEPKİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada "ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yer alan ithamları bütünüyle reddediyoruz." ifadelerine yer verildi.

DIŞİŞLERİ’DEN ABD’YE İSRAİL DAVETİ

Dışişleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik asılsız ithamlarda bulunan ABD yönetimini sivil halka saldıran İsrail’in durdurulması için çaba sarf etmeye davet etti.

Dışişleri açıklamasında son olarak "Antisemitizm kavramı, İsrail'in etnik, dini ve kültürel temizlik politikalarını eleştiriden muaf tutmak amacıyla istismar edilmemelidir"  ifadelerine yer verdi.

ABD'den gelen açıklamaya Ankara’dan da tepkiler peş peşe geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olacağını söyledi.

KALIN: MESNETSİZ İTHAMLARA CEVAP VERMİYORUZ

Kalın yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımızın haklı duruşuna mesnetsiz ithamlar ile karşılık vermek yerine ABD’yi Filistin konusundaki adil olmayan tutumunu muhasebe etmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÖMER ÇELİK'TEN ABD'YE SERT TEPKİ

Açıklamaya, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de sert tepki geldi. Çelik, “Cumhurbaşkanımızı anti-semitizmle suçlamak mantıksız ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Bu cumhurbaşkanımız hakkında söylenmiş bir yalandır" dedi.
 

ALTUN: ÇOCUK KATLİNİ KINAMAYANLAR KİMSEYE DERS VEREMEZ

Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Fahrettin Altun da çocukların öldürülmesini kınayacak cesareti ve edebi olmayanların kimseye ders verecek ahlaki bir duruşu yoktur diyerek ABD'ye tepki gösterdi.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...