Tgrt Haber
15 Ağustos 2020 10:32 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:09

Dışişleri'nden AB'ye Doğu Akdeniz cevabı: Çağrı, tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara olmalı

Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye diyalog ve müzakereden yanadır. Meşru hak ve çıkarlarını korumakta kararlıdır. AB’nin çağrısı Türkiye’ye değil, Doğu Akdeniz’de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara ve Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarına saygı göstermeyenlere yönelik olmalıdır."

Dışişleri'nden AB'ye Doğu Akdeniz cevabı: Çağrı, tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara olmalı
dışişleri

Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan yazılı açıklama ile Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısı sonrası yapılan açıklamalara cevap verildi.

Türkiye'nin diyalog ve müzakereden yana olduğu bununla birlikte haklarını korumada da kararlı olduğunun altı bir kez daha çizildi.

Açıklamada, "Türkiye meşru hak ve çıkarlarını korumakta kararlıdır. AB’nin çağrısı Türkiye’ye değil, Doğu Akdeniz’de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara ve Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarına saygı göstermeyenlere yönelik olmalıdır" denildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...