Tgrt Haber
11 Şubat 2014 07:39

Dışişleri'nden Bosna Hersek açıklaması

Dışişleri Bakanlığından, Bosna Hersek vatandaşlarına, 'şiddete başvurmamaları ve şiddeti teşvik eden ifadeler kullanmaktan kaçınmaları' çağrısında bulunuldu.

Dışişleri'nden Bosna Hersek açıklaması
Dışişleri Bakanlığından çağrı, bosna hersek açıklaması, bosna hersek vatandaşlarına çağrı,

Dışişleri Bakanlığından, Bosna Hersek vatandaşlarına, "ifade ve gösteri hakkını kullanırken, şiddete başvurmamaları ve şiddeti teşvik eden ifadeler kullanmaktan kaçınmaları" çağrısında bulunuldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve Türk halkının, Bosna Hersek'te yaşanan olayları üzüntüyle, yakından takip ettiği belirtildi. "Bosna Hersekli kardeşlerimizin sorunlarını ve taleplerini duyurmak, çözümsüzlüklere karşı tepkilerini göstermek amacıyla barışçı gösteri yapma haklarına saygı duyulmakla beraber, gösteriler sırasında hukuk içinde kalınması ve şiddetten uzak durulması gerektiğine inanılmaktadır" ifadesine yer verilen açıklamada, "Kamu binalarının yakılması, bütün Bosna Herseklilerin özenle koruması gereken cumhurbaşkanlığı binasına zarar verilmesi ve çok sayıda polisin yaralanması Bosna Hersek'in ihtiyaç duyduğu barış, güvenlik ve istikrar ortamına zarar vermektedir" denildi.
Olaylar sırasında Bosna Hersek arşivlerinin hasar görmesinin duyulan üzüntüyü daha da artırdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bosna Hersek vatandaşlarına, ifade ve gösteri hakkını kullanırken, şiddete başvurmamaları ve şiddeti teşvik eden ifadeler kullanmaktan kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz. Olaylarda yaralanan Bosna Hersek vatandaşlarına ve güvenlik güçleri mensuplarına acil şifalar diliyoruz. Bosna Hersek'in bir kısmı Dayton sisteminden, bir kısmı yönetişim hatalarından kaynaklanan sorunlarına çözüm, Bosna Hersekliler tarafından ve hukuk düzeni içinde kalınarak bulunabilir. Her zaman Bosna Hersek halkının yanında olan Türkiye, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Bosna Hersek’in sorunlarının çözümü için destek ve yardımlarını sürdürecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...