Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2021 06:14

Erdoğan'dan ekonomik tuzağa karşı kararlı tavır: Düşük faize devam

Cumhurbaşkanı, AK Parti kurmaylarıyla piyasadaki gelişmeleri masaya yatırdı. Toplantıda faiz indirimi sonrası kurda bir miktar yükseliş beklendiği, iktisadi dayanağı olmayan son çıkışın ise 'açık bir müdahale' olduğu vurgulandı. Türkiye'nin düşük faiz politikasına karşı, kurun bir silah gibi kullanılmak istendiği kaydedildi.

Erdoğan'dan ekonomik tuzağa karşı kararlı tavır: Düşük faize devam
faiz,ekonomi,erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün AK Parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi zor duruma düşürmek için kurulan ekonomik komployu ve döviz atağını boşa çıkarmakta kararlı. 

Döviz kurlarındaki atağın ardından önceki gün siyasette sıcak dakikalar yaşanmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarıyla AK Parti Genel Merkezinde bir araya gelmişti.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ile Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti’nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bazı ekonomi kurmayları katılmıştı.

SİLAHLARI DÖVİZ KURU

Edinilen bilgilere göre, toplantıda, faizin düşmesinin ardından kurun yükselmesine yönelik bir beklenti olduğu ancak, son günlerde yaşanan yükselişin bir ‘müdahale’ ile olduğu belirtildi. Yapılan müdahaleyle Türkiye’nin faiz politikasıyla zora sokulmak istendiği, düşük faiz politikasına karşı döviz kurunun bu şekilde araç hâline getirilmeye çalışıldığı, vatandaşların buna prim vermeyeceğine dikkat çekildi.

SIKINTILI SÜREÇ BİTECEK

Operasyonu Türkiye düşmanlarının yaptığına dikkat çekildi. 'Sükûnetin' korunmasına vurgu yapıldı. Ayrıca, önümüzdeki süreçte faizlerin düşmeye devam edebileceği, alım ve satımın hızlanacağı, bu sebeple de yatırımların artacağı tespit edildi. Zirvede, üç dört ay sonra sıkıntılı sürecin biteceği de öngörüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...