Tgrt Haber
02 Ocak 2014 14:31

Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.

Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti
İçişleri Bakanı, Efkan Ala,TBMM Genel Kurulu'nda, yemin etti,

TBMM Genel Kurulu'nun toplanmasının ardından gündemdışı konuşmalar yapıldı. Gündemdışı konuşmalardan sonra Cumhurbaşkanlığı'nın Bakanlar Kurulu atamalarına ilişkin tezkeresi okundu. Tezkerede, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın görevden alındığı, diğer bakanların istifa ettiği belirtildi. Tezkerenin okunmasının ardından Ala and içti. Ala, and içmek üzere Genel Kurul salonuna girdikten sonra AK Parti'li milletvekilleri tarafından tebrik edildi. Ala'nın and içmesini eşi Gülseren Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Erzurum'dan gelen çok sayıda izleyici takip etti.
Ala, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü uyarınca, Bakan sıfatını taşıdığı sürece milletvekillerinin tabi olduğu kayıt ve şartlara uyacak, yasama dokunulmazlığına sahip olacak. Ala,  TBMM üyeleri gibi ödenek ve yolluk alacak,TBMM Genel Kurulu çalışmalarına katılacak ve konuşma yapacak, ancak oy kullanamayacak. Son dönemde, 57. Hükümet'te ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olan Kemal Derviş ile 60. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu, milletvekili olmadan bakanlığa getirildikten sonra aynı şekilde andiçmişlerdi.
Bu arada, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da Genel Kurul salonunda AK Parti'li milletvekilleri tarafından tebrik edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...