Tgrt Haber
05 Şubat 2017 05:14

Egemen Bağış, TGRT Haber'de değerlendirmelerde bulundu

TGRT Haber'de yayınlanan Yüzde Yüz Gündem programında AB Eski Bakanı Egemen Bağış, Merkel ve Theresa May’in Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretleri değerlendirdi.

Egemen Bağış, TGRT Haber'de değerlendirmelerde bulundu
egemen bağış, tgrt haber, yüzde yüz gündem

Moderatörlüğünü Sami Dadağlıoğlu'nun yaptığı Yüzde Yüz Gündem programında konuklar AB Eski Bakanı Egemen Bağış, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan, Milliyet gazetesi yazarı Dr. Hakkı Öcal, Medipol Üniversitesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt ve Siyasetçi Savcı Sayan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiliz Başbakan Theresa May’in Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretleri değerlendirildi. 

Bağış, Merkel ve May’in ziyaretlerini “Geç kalınmış ziyaret” olarak değerlendirirken, “15 Temmuz’da demokratik ülkeler olarak demokrasiye tecavüze sessiz kaldılar. Gecikmiş ziyaretler bunlar. Sayın Merkel herhalde TBMM’nin bombalanan bölümlerini gezerken bir suçluluk hissetmiştir.” dedi. 

“MERKEL, RAKİBİ SCHULTZ’A KARŞI ERDOĞAN’DAN DESTEK İSTEDİ”
Can Dündar gibi isimlerin Almanya’da Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ağırlanmasını eleştiren Bağış, “Merkel’in bugüne kadar gelecek yüzü yoktu. Türkiye’nin iç siyasetine fazla bulaştı.” dedi.

“BUGÜNKÜ SİSTEM KENAN EVREN SİSTEMİ”
Türkiye’deki mevcut sistemi yorumlayan Bağış, “Bugünkü sistem Kenan Evren sistemi. Yarı başkanlık, yarı parlamenter, yarı ne idiği belirsiz bir sistem. Şu noktadan sonra bu paketin geçmemesi Türkiye’ye rahmetli Özal’ın vefatından sonra yaşadığımız bütün süreci yeniden yaşatır.” dedi.

“TÜRKİYE’DE DİKTA VE TEK ADAMLIK ANA MUHALEFET PARTİSİNDE VARDIR”
 ‘Türkiye’de tek adamlık sistemi var mıdır?’ sorusuna Sayın Bağış, “Evet vardır ama ana muhalefet partisinde vardır. Eğer Türkiye’de siz diktaya karşıysanız önce bunu kendi partinizde yaşatın. Türkiye’nin ana muhalefet partisi bu milletin vicdanında yargılanmış, müebbet muhalefete mahkum olmuş bir partidir.” yorumunda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...