Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Temmuz 2014 19:07

Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan bayram mesajı

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, yayımladığı bayram mesajında, "Hakları elinden alınmış insanların hepsine Cenabıallah barış versin, huzur versin ve dünyamız bu felaketlerden korunsun" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan bayram mesajı
ekmeleddin ihsanoğlu,bayram,mesaj,

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "İster Filistin'de olsun, ister Suriye'de ve Irak'ta; ister Arap olsun, ister Türk olsun, ister Kürt olsun; ister Müslüman olsun, ister başka dinden olsun, nerede olursa olsun, Somali'deki fakirler, Arakan'daki zavallı insanlar, hakları elinden alınmış insanların hepsine Cenabıallah barış versin, huzur versin ve dünyamız bu felaketlerden, bu musibetlerden korunsun" ifadesini kullandı.
İhsanoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Allah'ın ülkeye huzur ve İslam dünyasına barış vermesini diledi.
Allah'ın rahman ve rahim olan sıfatının bütün İslam alemine ve tüm dünyaya şamil olmasını temenni eden İhsanoğlu, mesajında şunları kaydetti:"Bu Ramazan Bayramı'nda Cenabıallah'tan niyazım şudur: Ülkemize huzur, İslam dünyasına barış versin ve etrafımızdaki bu alevler sönsün. İster Filistin'de olsun, ister Suriye'de ve Irak'ta; ister Arap olsun, ister Türk olsun, ister Kürt olsun; ister Müslüman olsun, ister başka dinden olsun; nerede olursa olsun, Somali'deki fakirler, Arakan'daki zavallı insanlar, hakları elinden alınmış insanların hepsine Cenabıallah barış versin, huzur versin ve dünyamız bu felaketlerden, bu musibetlerden korunsun. Allah'ın aziz ismiyle, kahhar ismiyle, bize bu sıkıntıları yaşatanlara hitap ediyorum: Rahman ve rahim olan sıfatının bütün İslam alemini ve tüm dünyayı kapsamasını temenni ederim."
Edirnekapı Şehitliğini ziyaret
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret etti.
İhsanoğlu, şehitlikteki anıta karanfil bırakarak dua etti. Ünlü şair Mehmet Akif Ersoy'un mezarını da ziyaret eden İhsanoğlu, şehit yakınları ve askerlerle sohbet etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan İhsanoğlu, bugünün arife günü olduğunu hatırlatarak, bu ziyaretlerin çok yönlü bir görev anlayışı olduğunu söyledi. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Burada her şeyden önce şehitlerimiz yatıyor. Bu vatanın uğrunda canlarını feda eden şehitlerimiz var. Çanakkale Harbi, İstiklal Savaşı şehitleri, Türkiye'nin yetiştirdiği büyük insanlar var. Burada Akif Ersoy'un da mezarı var. Baba dostum ve hayatımızda önemli hatırası ve siması olan bir insandır. Bütün bunlara vefa borcumuzu ifa etmek ve ruhlarına fatiha okumak her Türk'ün görevidir. Ben bu görevi ilk defa yapmıyorum. Buraya çok kez geldim. Her zaman gelirim. Özellikle şehitlerimize ve merhum Akif'e fatiha okurum".İhsanoğlu, babası Yozgatlı İhsan Efendi ile Mehmet Akif'in 1924'te tanıştıklarını ve Kahire'ye yolculuk yaptıklarını anlatarak, Akif'in vatan sevgisiyle yazdığı, "Canı, cananı, bütün varımı alsında Hüda, etmesin beni vatanımdan dünyada cüda" dizelerini hatırlattı.Babasının gurbette vefat ettiğini söyleyen İhsanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Birçok Türk gibi ben de gurbette doğdum. Gurbette doğanların çoğu vatanın kıymetini, değerini, bayrağın manasını, kutsiyetini bilir. Başkalarına nazaran daha çok hassas olurlar. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bir insanın gurbette doğması tabii bir şey. Mühim olan insanın vatana, bayrağa sadık olmasıdır. Milletin şerefine, itibarına, haysiyetine halel getirmemesidir. Bilakis onlara hizmet etmesidir. Allah'a şükür ben bütün bu değerlere hizmet ettim. Böyle bir ailenin evladı olmaktan iftihar ediyorum. Vatanını, milletini, dinini seven bir insan ve hizmet eden bir insan olarak iftihar ediyorum. Ayrıca, kökü, sapı, sopu belli olan, soyu belli bir aileden gelmiş olmanın verdiği rahatlık içinde bana ve aileme karşı yapılan iftiraların hiçbirisine kıymet vermiyorum."
Geçen günlerde Suriye sınırında askere ateş açılması sonucu 3 askerin şehit olmasına değinen İhsanoğlu, "Bugün ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemden geçerken birkaç gün önce 3 şehidimiz canını feda etmişken ve milletimizin tekrar bu kötü günlere gitmemesini isterken şehitlerimizi anmak ve onların aileleriyle dayanışma içinde bulunmak her Türk'ün görevidir. Ben bu anlayış içindeyim" değerlendirmesinde bulundu. İhsanoğlu, şehitliğin mukaddes bir yer olduğunu, burada siyaset yapmak istemediğini vurgulayarak, şehit aileleriyle dayanışma içinde olunmasını ve onların yalnız bırakılmamasını istedi.
Ekmeleddin İhsanoğlu, "Eğer bu topraklar, toprak parçası değil de vatansa, bu üzerinde durduğumuz yer, o şehitlerimizin sayesindedir. Dışarıdaki, Gazze'deki ve Rabia Meydanı'ndaki sıkıntılarla meşgul olalım ama kendi evlatlarımızı ve şehitlerimizi de unutmayalım. Bir de Türk Rabia'sını hiç unutmayalım" ifadelerini kullandı.
"Cumhurbaşkanı olursanız şehit ailelerini unutmayın"Şehitlik ziyaretinde İhsanoğlu'na, şehit ailelerinin yalnız bırakıldığı yönünde şikayette bulunan Cuma Doğan, "Cumhurbaşkanı olursanız şehit ailelerini unutmayın" dedi.Oğlu şehit olduğunda "Vatan sağolsun" dediğini aktaran Doğan'a İhsanoğlu, "Yine vatan sağolsun diyeceğiz. O evlatlarımızın sayesinde bu vatan, 'vatan'. İnşallah bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Türk milleti olarak hangi sıkıntıların üstünden gelmedik ki, bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz inşallah" şeklinde karşılık verdiİhsanoğlu, Doğan'ın "İsrail 3 evladı için Gazze'yi bitirdi" demesi üzerine, "Bütün hikaye Kudüs'te öldürülen 3 genç. O, 3 kişiye karşı bin kişiyi öldürdü İsrail. Gazze'de 3 kişiye karşı bin kişi öldürdü. Bizim birçok evladımızın canları, can değil mi?" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...