Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2019 17:40

Ekrem Imamoğlu Maltepe'deki mitingde konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Maltepe'de "İstanbul'a Yeni Bir Başlangıç" mitingine katıldı. İmamoğlu, "Göreceksiniz, bu sefer sevgi kazanacak. Bu sefer saygı kazanacak. Hep birlikte olursak, sırt sırta verirsek çok iddialıyız. Yurtta sulh, cihanda sulh prensibiyle çok iddialıyız” dedi.

Ekrem Imamoğlu Maltepe'deki mitingde konuştu
imamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe sahilindeki Orhangazi Parkı’nda düzenlenen “İstanbul’a Yeni Başlangıç Buluşması”nda konuştu.

Halk oyunları ve mehteran gösterisi ile başlayan gösteriler sonrası sahneye çıkan İmamoğlu’na CHP’li yöneticiler eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve dua edilmesinin ardından konuşmasına başlayan Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

Bugün bir sevinci paylaşıyoruz ama bir yanımız keder dolu. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörü lanetliyorum. Bir millet sevinçte ve kederde ortak olabiliyorsa millettir. Birilerinin sevinci öbürlerini kırıyorsa orada bir sorun vardır. Hiç kimse vatandaşlar arasındaki gönül köprülerini yıkmamalıdır. Göreceksiniz, bu sefer sevgi kazanacak. Bu sefer saygı kazanacak. Hep birlikte olursak, sırt sırta verirsek çok iddialıyız. Yurtta sulh, cihanda sulh prensibiyle çok iddialıyız. Seçimde 3 sonuca dikkat çekmek istiyorum. Birincisi, siyaset her zaman saygı ve centilmenlik içinde yapılmalıdır. İkincisi, siyasetin temel amacı insanların mutluluğudur. Siyaseti öncelikle bu şekilde düşünüp davranmalıyız. Üçüncüsü, herkesin dünya görüşü farklı olabilir. Siyaset hangi sorunlara, nasıl çözümler ürettiğinle alakalıdır. Siyaset her şeyden çok, çözüm üretme işidir. Öncelikle siyaset anlayışını değiştirmek zorundayız. Milli ve manevi değerleri asla istismar etmeyeceğim. Kimsenin kalbini ve onurunu kırmayacağım. Kimsenin de bunu yapmasına izin vermeyeceğim. Yeni nesil bir siyasetçi olarak korkudan değil, sevgiden yana olacağım. İstanbul’da bundan sonra milli bayramlarda da ulaşım ücretsiz olacak. Bu kentin mazlumları, mağdurları ve unutulmuşları kalmayacak. Bu şehrin emeklilerinin, engellilerinin hamisi olacağız. Asla alan el, veren eli bilmeyecek, hassas olacağız. Kapsamlı bir demokrasi ve katılım mekanizmasıyla kent yönetim süreçleri, aktif yönetim makamları haline gelecek. Hiç kimse ‘Benim sesim duyulmadı’ demeyecek.

Kaynak: Ajanslar

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...