Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2022 11:47 - Güncelleme : 04 May 2022 11:58

Ekrem İmamoğlu 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' sorusuna cevap verdi

Karadeniz turunda ilk olarak Rize’ye giden ve miting yapan İmamoğlu, ziyaretinin ikinci durağına Trabzon ile devam ediyor. İmamoğlu, Trabzon’da basın mensuplarının sorularına cevap verirken, cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeminde olmadığını söyleyerek, “Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' sorusuna cevap verdi

2023'te yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde siyasi kulisler hareketlenmeye başlandı. Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP'nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak açıklanırken Millet İttifakı'nda ise arayış sürüyor. 6'lı masadan çıkacak olan isim için tahminler arttı ve kamuoyu nezdinde tartışılmaya başlandı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı adayları olarak görmek istediği ve kendisini destekleyeceğini açıklamasının ardından isim tartışmaları daha da arttı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cephesinden net açıklama gelmezken CHP'nin içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını isteyenler ise oldukça fazla. 

İMAMOĞLU KARADENİZ TURUNDA

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kulislerde konuşulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz ziyareti kapsamında ilk olarak Rize’ye gitti. Bölgede çeşitli ziyaretlerde bulunan İmamoğlu yoğun ilgi ile karşılaşırken vatandaşlar ile bayramlaştı. Esnaf ziyaretinin ardından miting yapan İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimine dikkat çekerek 6’lı masanın ‘neferiyim’ dedi.

İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI SORUSUNA CEVAP VERDİ

Karadeniz ziyareti kapsamında Trabzon’a geçen İmamoğlu burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin ‘cumhurbaşkanlığı adaylığı’ sorusuna cevap veren İmamoğlu, kendisinin gündeminde böyle bir şey olmadığını söyledi.  İmamoğlu, “Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye’deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...