Tgrt Haber
08 Mart 2014 11:51

Elvan, 'Binlerce kişinin dinlenmesi kabul edilemez'

Elvan, TİB'in dinlemelere ilişkin soruşturmasıyla ilgili, 'Yüzlerce, binlerce kişinin dinlenmesini kabul etmemiz mümkün değil' dedi.

Elvan, 'Binlerce kişinin dinlenmesi kabul edilemez'
bakan elvan'dan dinleme açıklaması, binlerce kişinin dinlenmesi, dinlemeler kabul edilemez, dinleme skandalı,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) dinlemelere ilişkin soruşturmasıyla ilgili, "Yüzlerce, binlerce kişinin dinlenmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bunu yadırgıyoruz" dedi. Elvan, partisinin Karaman il binasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, TİB'in dinlemelere ilişkin soruşturmasıyla ilgili sorusu üzerine, "Şunu ifade edeyim; geçmiş yıllarda oldukça yüksek miktarda dinlemelerin olduğunu görüyoruz. Dün bu rakamlar da telaffuz edildi. Ben de bunların doğru olduğunu ifade ettim. Ancak, bu yıl itibariyle özellikle 2014 yılı itibariyle bu oranda ciddi bir azalma söz konusu" diye konuştu.
Geçmiş dönemlere yönelik olarak, Başbakanlık Teftiş Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve HSYK'nın bu konuda inceleme başlattığını ifade eden Elvan, şunları kaydetti: "Bu çalışmalar neticesinde, resim çok daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Ama çok sayıda kişinin, 300, 500, bin kişi gibi çok yüksek rakamlarda dinlemelere anlam vermemiz mümkün değil. Herhangi bir suç unsuru olabilir. Bir veya birkaç kişi bu suç unsuru çerçevesinde dinlenebilir. Ama yüzlerce, binlerce kişinin dinlenmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bunu yadırgıyoruz. Bu konuda daha önce de ifade ettiğim gibi gereken inceleme ve teftişe yönelik çalışma başlatıldı." Bakan Elvan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye edilmesi konusunda yöneltilen bir soru üzerine ise Başbuğ'un Anayasa Mahkemesinin kararı gereği serbest kaldığını dile getirdi.
Elvan, şöyle devam etti: "Bu kadar uzun süre tutukluluk yaşanması tasvip edilebilecek bir husus değil. Dünya standartları neyse o standartlara, özellikle tutukluluk süresinin aşağı çekilmesi gerekiyor. Bunu özellikle ifade edeyim; bizim tabii Türkiye'de özellikle yargıda bir mantalite değişimi, çağdaş norm ve standartlara uygun bir yapının mutlaka oluşması gerektiğini düşünüyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...