Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Şubat 2014 19:16

Elvan, 'Bulgaristan ile sorun çözüldü'

Bakanı Elvan, Bulgaristan ile karayolu taşımacılığında yaşanan sorunun çözüldüğünü bildirdi.

Elvan, 'Bulgaristan ile sorun çözüldü'
bakan elvan'dan açıklama, bulgaristan ile sorun çözüldü, bulgaristan sorunu çözüldü,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Son günlerde Bulgaristan ile karayolu taşımacılığında sorun yaşandı. Bu sorun sağduyu ile çözüldü" dedi. Bakan Elvan,  Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Danail Papazov ile Bakanlık toplantı salonundaki görüşmesi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İki ülke arasında tarihe dayanan bağlar ve ticari ilişkiler bulunduğunu ifade eden Elvan,Bulgaristan ile ulaştırma ve haberleşme sektörlerinde ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için görüşme yapacaklarını söyledi.
Son günlerde Bulgaristan ile karayolu taşımacılığında sorun yaşandığını anımsatan Elvan, şöyle konuştu: "Bu sorun sağduyu ile çözüldü. Firmalarımızın birbiriyle rekabet etmekten çok, birlikte nasıl daha fazla güçlenebilirler, nasıl daha fazla büyüyebilirler arayışı içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz Bulgaristan'ı çok önemsiyoruz. Özellikle ulaştırma alanında ilişkilerimizi çok daha güçlendirmek istiyoruz. Önemli alanlarımız var, karayolu taşımacılığı yanında denizyolu, demiryolu, haberleşme, iletişim konuları da çok önemli işbirliği yapacağımız alanlar." Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Papazov ise iki bakanlık arasındaki yapıcı ve sıcak ilişkilerle sorunların yapıcı bir şekilde çözümlendiğini ifade ederek, Türkiye'nin kendileri açısından önemli bir partner ülke olduğunu söyledi.
Papazov, "Biz, birbirimizle rekabet edeceğimize partnerlik ilişkilerine girelim. Böylece daha güçlü olalım. Böylece iki  ülkenin ulaştırma alanındaki firmaları da Avrupa çapında rekabet edecek güce gelecekler" dedi. Bakanlar Elvan ve Papazov, birbirlerine hediye verdikten sonra, görüşme basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...