Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2014 17:34

Elvan, 'Tren çalışmaya başlayınca sabotaj yapamayacaklar'

Bakan Elvan, Ankara-İstanbul YHT hattındaki sabotajlara ilişkin, "Sinyal testleri tamamlandıktan sonra, tren çalışmaya başlar başlamaz bunları yapamıyorlar" dedi.

Elvan, 'Tren çalışmaya başlayınca sabotaj yapamayacaklar'
bakan elvan, sabotaj, ankara-istanbul hattı, tren,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bu ay sonunda açılması planlanan Ankara-İstanbul YHT hattında test sürüşleri ve sertifikasyon süreçleri sırasında meydana gelen sabotajlara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Ankara-İstanbul YHT'nin açılışına ilişkin yeni bir tarih olup olmadığı sorusu üzerine Elvan, "Arkadaşlar çalışıyorlar, tamirat işleriyle uğraşıyorlar. Daha sonra testleri tamamlayacağız" dedi. Elvan, sabotajların önüne geçilmesi için ne tür önlemler alınacağına ilişkin soruya karşılık, valiliklerin, jandarmanın güvenlik önlemlerini artırdığını bildirdi.
Valilerle her gün konuştuğunu belirten Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah bundan sonraki süreçte yaşamayız. Zaten bu sinyal testleri tamamlandıktan sonra, tren çalışmaya başlar başlamaz bu sabotajları yapamıyorlar. Herhangi bir yerde girişimde bulunmaları halinde biz anında tespit ediyoruz. Çünkü sistem o zaman, tamamıyla merkeze bağlanıyor. Merkezden, o lokasyonu tespit edebiliyorlar. Dolayısıyla şu sıkıntılı sürecimiz, hızlı trenin çalışmaya başlamasına kadar. Ondan sonra sıkıntımız olmayacak."
"Gayret ediyoruz"
Açılışın Haziran ayı sonuna yetişip yetişmeyeceğine ilişkin soruyu Elvan, "Bakalım, gayret ediyoruz" diye yanıtladı. Elvan, sabotajın nasıl bu kadar kolay gerçekleştirilebildiğine ilişkin sorusu üzerine, "Maalesef kalın, beton kapakları kaldırıyorlar. Özel makaslarla kesmeleri lazım. 60 lokasyonda, 200 farklı yerde bunları kesmişler" dedi. Bakan Elvan, bilet fiyatlarına ilişkin de çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...