Tgrt Haber
23 Mart 2014 11:43

Elvan, 'Twitter mutlaka Türkiye'de ofis açmalı'

Ulaştırma Bakanı Elvan, Twitter'ın mutlaka Türkiye'de ofis açması gerektiğini belirterek "Türkiye'de bir muhatabımızın olması gerekiyor. Gerekli çalışmalar yapılıyor" dedi.

Elvan, 'Twitter mutlaka Türkiye'de ofis açmalı'
lütfi elvan,ulaştırma bakanı,türkiye ofis açmak,twitter

Seçim çalışmaları kapsamında geldiği Karaman'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter'ın engellemeye konu hesapları askıya almaya başlamasıyla ilgili soru üzerine, bir kadın vatandaşa yönelik açılmış sahte Twitter hesabı olduğunu, burada pornografik görüntüler kullanıldığını söyledi.Bu hesabı Twitter'ın engellediğini ancak daha ileri adımlar atmasını istediklerini ifade eden Elvan, "Twitter'ın, vatandaşlarımızdan gelen talepleri ve mahkemenin kararlarını sürekli olarak cevaplamasını istiyoruz. İkinci husus, Twitter'ın mutlaka Türkiye'de ofis açması gerekiyor. Türkiye'de bir muhatabımızın olması gerekiyor. Bu yönde de arkadaşlarımız girişimde bulundular. Gerekli çalışmaları yapıyorlar. Twitter'den olumlu bir yaklaşım görüyoruz ama bunun daha da ileri noktalara getirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. Elvan, sosyal medyanın geliştirilmesinden yana olduklarını vurgulayarak, bu konuda yasaklayıcı bir zihniyet anlayışlarının olmadığını belirtti.
"DNS ayarlarının değiştirilip Twitter'a girilmesinden sonra IP bazlı engelleme yapıldığı iddia ediliyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?" şeklindeki soru üzerine Elvan, "Bana ulaşan herhangi bir bilgi yok. Vatandaşlarımızın, mağduriyetini önlemeye çalışıyoruz. Eğer 9 milyon Twitter kullanıcısı varsa, eğer birkaç bin vatandaşımız mağdur oluyorsa, bu mağduriyeti gidermek zorundayız. Bir kişi bile olsa, bu kişinin mağduriyeti bizim için önemlidir. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarını, hukuklarını korumak zorundayız. Biz de bunun gereğini yapıyoruz ve yapacağız" diye konuştu.Sosyal medyanın, insanların sosyalleşmesi ve birbirleriyle iletişimini artırması amacıyla kullanılması gerektiğini anlatan Elvan, "Siz sosyal medyayı bir hakaret aracı, saldırı aracı olarak kullanırsanız ve tamamıyla hukuka aykırı iş ve işlem gerçekleştirirseniz, bizim bunlara göz yummamız söz konusu olamaz. Elbette sosyal medya önemli ama aynı hadise Amerika Birleşik Devletleri'nde olsaydı, bu tedbirler alınır mıydı alınmaz mıydı, bunun sorusunu size soruyorum. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'ni ne yok sayabilir ne de kanunlarını yok sayabilir" yanıtını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...