Tgrt Haber
18 Kasım 2014 09:09

Emine Ülker Tarhan'a bir şok daha!

17. Dönem Milletvekili Yılmaz Hastürk 'Anadolu Partisi'yle ilgili YSK'ya herhangi bir başvuru yapılmadığını açıkladı.

Emine Ülker Tarhan'a bir şok daha!
emine ülker tarhan, anadolu partisi,

17. Dönem İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk, Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi'nin ismiyle ilgili, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) herhangi bir başvuruda bulunmadığını bildirdi. Hastürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı haber sitelerinde, "Anadolu Partisi'nin kapatılması için YSK'ya başvuruda bulunduğu" yönünde haberlerin yer aldığını hatırlattı. Söz konusu partinin kapatılması için herhangi bir başvurusunun olmadığını belirten Hastürk, "Ben sadece, Anadolu isminin Siyasi Partiler Kanunu'nun 96. maddesine aykırı olduğu yönünde açıklama yaptım. 96. madde, bölge adıyla parti kurulamayacağını öngörüyor. Anadolu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bölgesidir. Trakya bölgesi de var, bu isimlerle parti kurulamaz" dedi.
YSK'ya, bilgi edinme kapsamında çeşitli başvurularda bulunduğunu ifade eden Hastürk, şunları kaydetti: "Anadolu Partisi'yle ilgili, YSK'ya herhangi bir başvurum olmadı. Ben sadece, ilgili mercilerin değerlendirmesi için açıklamada bulundum çünkü öyle bir başvuruda bulunsanız 1 aylık cevap verme süresi var, bir netice alamazsınız ama böyle bir açıklama yapınca ilgili mercilerin gerekli değerlendirmeleri yapması gerekiyor. Anadolu ismi, Siyasi Partiler Kanunu'nun 96. maddesine aykırı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...