Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2015 09:17

Emir Sarıgül'ün sözlerini itiraf etti, 'Canı ile öder'

Şişli'de başlayan krizde, Sarıgüller tarafından yerel seçimler öncesi Hayri İnönü'ye imzalatılan 'istifa mektubu' ile ilk sarsıntı yaşandı.

Emir Sarıgül'ün sözlerini itiraf etti, 'Canı ile öder'
şişli, emir sarıgül, mustafa sarıgül, şişli kriz, sarıgül kavga,

Daha önce Ankara, Berlin ve Detroit'te Hayri İnönü'yü rahat bırakmayan Sarıgüller'in son vukuatını İnönü'nün danışmanı Refref Gülsüm Malkoç anlattı. Danışman, savcılık ifadesinde Emir Sarıgül'ün sözlerini itiraf etti: "Bize karşı gelen canı ile öder..."Mustafa Sarıgül'ün tehditkar bir şekilde bu mektubu İnönü'ye hatırlatması üzerine İnönü soluğu ABD'de aldı. Ama Detroit'te de karşısında Mustafa Sarıgül çıktı. İnönü, Detroit'teki oğullarını tehdit için Mustafa Sarıgül'ün bir New York mafyasına 750 bin dolar ödediğini iddia etti. İnönü daha sonra, Ankara'da olduğu bir dönemde Emir Sarıgül kendisine "Ben de Ankara'dayım. Seni izliyorum" dediğini anlattı. Berlin'e gittiğinde ise otel lobisinde bu kez karşısına Mustafa Sarıgül çıktı. Bu arada Şişli'de İnönü'nün danışmanları taciz ve saldırılara uğruyordu. İnönü ofisinin kapısına dijital kilit taktırmış ve korumalarını çoğaltmıştı. Ankara- Berlin-Detroit-İstanbul hattındaki tehdit zincirine bir yenisi daha eklendi.

KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞMAYIN!

İnönü'nün danışmanı Refref Gülsüm Malkoç, tehdit haberlerinin basında çıkması üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Malkoç ifadesinde şunları söyledi: "19 Kasım 2014 akşamı Emir Sarıgül beni aradı. Onun yardımına ihtiyacım olmadığını söyledim. 'Kırmızı çizgilerimiz var onları aşmayın. Aşarsanız durumlar değişir" şeklinde sözler söyledi. 'Ben istemezsem Hayri İnönü bile seni o kapıdan içeri sokamaz' dedi. Ben de kendisini saygılı konuşması için ikaz ettim. Emir Bey 'Hayri İnönü de kimmiş. Kim tanıyordu onu. Bizim sayemizde tanındı. Babamın karşısında kimseyi bacak bacak üstüne bile attırmam. Bize karşı gelenler canları ile öderler' dedi." Refref Gülsüm Malkoç "Hayri Bey'e işime son verilmezse öldürüleceğim ve kemiklerin bile bulunamayacağının söylendiğini öğrendim. Bunu diğer danışman Müzeyyen Hanım aktardı. Bu tehditten sonra tedbir için belediyenin aracı ile evime gidip gelmeye başladım" diye konuşurken şu sözleri de aktardı:

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

"Emir Bey benimle görüşmek istedi ve çıkacak sıkıntılarda Hayri Bey'den değil kendisinden yardım istememi çünkü kendisinin onayı ile tüm problemlerin çözüleceğini söyledi. Danışmanı olmama rağmen Belediye Başkanı ile doğrudan görüşemiyordum. Hareketlerim sürekli takip ediliyordu. Ne zaman başkanın odasına girsem Emir Sarıgül arkamdan giriyordu. Başkana verilen raporların örneklerini istiyordu."

HAYRİ BEY KORKUYORDU

Gülsüm Malkoç ifadesinde Hayri İnönü'nün ABD ziyaretini de anlattı. Malkoç "Hayri Bey ABD'den döndükten sonra belediyeye gittik ve neler olduğunu sordum. Başkan, Mustafa Sarıgül'ün kendisini tehdit ettiğini ve 750 bin dolara mafya tuttuğunu söylediğini kaydetti. Ani şeyler yaşadığını ve çok korktuğunu söyledi. Belediyede Ocak ayında Emir Sarıgül'ün başkan olacağı konuşuluyordu. Olayların başından beri Veli Ağababa ve genel başkanın bu durumdan haberdar olduğunu iletti" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...