Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2014 12:25

Erdoğan, '17 Aralık millet iradesini gasp komplosudur'

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık komplosunun millet iradesini gasp etme komplosu olduğunu söyledi.

Erdoğan, '17 Aralık millet iradesini gasp komplosudur'
Erdoğan grup toplantısında konuştu, erdoğan'dan 17 aralık operayonu açıklaması, erdoğan grupta konuştu, erdoğan'dan açıklamalar,

17 Aralık komplosunun tam anlamıyla millet iradesini gasp etme komplosu olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "12 yıldır milletle iktidarı paylaşamayanlar, son bir hamle yaparak, iktidarı çalmak, milletin sofrasına ortak olmak istemiştir. İşte biz bunu engelledik" dedi. Başbakan Erdoğan, "Aynı yazarlar aynı yüzsüzlükle aynı edepsizlikle bir kez daha milli iradeyi aşağılamaya başladı" ifadelerini kullanarak, 28 Şubat'ın işveren örgütlerinin bu son darbe girişimine destek vermeye, Türkiye'ye yeni bedeller ödetecek adımlar atmaya başladığını kaydetti. 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta milletin yetkisinin elinden alındığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İktidarı iş dünyası, medya, belli STK'lar, çeteler, CHP ve diğer statüko partileriyle paylaştı. İktidarı milletle asla paylaşmadılar... Biz Türkiye'yi yönetme iradesini hiçbir zümre, çete ve mafyayla paylaşmadık, paylaşmayacağız." Başbakan Erdoğan, milletin iktidarda olmasından rahatsız olan bir de vaiz lobisi olduğunu belirterek, "Diledikleri gibi örgütlenemeyen, çirkin senaryoları ortaya dökülen vaiz lobisi de milletin iktidarından rahatsız" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdooğan, "(Ses kayıtları)Yapılan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na alçakca bir saldırıdır. Recep Tayyip Erdoğan'a değil, AK Parti Genel Başkanı'na değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na haince bir saldırıdır" dedi. Başbakan Erdoğan, 7 bin kişinin dinlenmesiyle ilgili olarak, "Sadece kendi kesimleri hariç bütün insanları nasıl dinlediklerini gördünüz. Bunların hepsi şantaj dosyalarıdır. Vakti saati geldiğinde bu şantajlar onların karşısına çıkarılsın diye hazırlanmıştır" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, ses kayıtları iddialarına ilişkin olarak da şunları söyledi:
"Dün akşam kendi kurguladıkları, dublajını da kendilerinin yaptığı bir piyesi servis ettiler. Ben haftalardır bir çağrıda bulunuyorum; eteğinizde ne varsa dökün, elinizde ne varsa çıkarın diyorum. Ama bunlar gidiyor, alçakça, hayasızca, edepsizce montaj yapıp bunu servis ediyorlar. Uydurun da uydurmanın da bir ahlakı, edebi var. Bu kadarı olmaz." Cevabını veremeyeceği hiçbir iddianın olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Ne ben ne AK Parti teşkilatı, bu gündem değiştirme tuzağına düşmüyecek, bunların gündemine teslim olmayacağız" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sandık dışındaki her niyetin açık şekilde demokrasiye, açık şekilde istiklale bir saldırı olduğunu dile getirerek, "Evet bu bir istiklal mücadelesidir, istiklalimiz adına canımızı ortaya koymaktan da bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. Ellerinden geleni yapsınlar, istedikleri montajı üretsinler, son sözü millet söyleyecek, son kararı millet verecek" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, 27 Mayıs'ın hesapsız kalmış olabileceğini, 12 Eylül 'ün 30 yıl sonra, 28 Şubat'ın 15 yıl sonra yargıya intikal etmiş olabileceğini kaydederek, "17 Aralık darbesi o kadar geçikmeyecek. Önce millet sonra yargı bu darbe girişiminin hesabını mutlaka soracaktır" dedi. Başbakan Erdoğan, "TÜBİTAK'ta yeni bir yapılanmaya bakanımız şu anda gidiyor. Çok enterasan, devletin kriptolu telefonlarını bile oradan dinliyorlar. Bu kadar bunlar alçak" ifadelerini kullandı. Susan herkesin bu insanlık dışı suça ortak olacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Dinlendiğini bile bile bu alçakca skandala sissiz kalan, bu skandalın paydaşı olur. Biz susmayacağız, korkmayacağız" şeklinde konuştu.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...