Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2014 15:26

Erdoğan, 'Arzumuz Yunanistan'ın da görevini yapması'

Erdoğan, 'Arzumuz şudur; özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa aynı şekilde Yunanistan'ın da bu görevini yapmasıdır' dedi.

Erdoğan, 'Arzumuz Yunanistan'ın da görevini yapması'
cumhurbaşkanı erdoğan, cumhurbaşkanı, kıbrıs

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arzumuz şudur, özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa aynı şekilde Yunanistan'ın da bu görevini yapması. Eğer bu görevler yerine getirilirse inanıyorum ki çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girecektir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiği KKTC'de Ercan Havalimanı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan, konuşması öncesinde KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Emine Erdoğan ile platforma çıkarak vatandaşları selamladı.
"Sizleri duygusal, duygusal olduğu kadar anlamlı bu buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum" ifadeleriyle konuşmasına başlayan Erdoğan, "Duygusal ve anlamlı diyorum zira 10 Ağustos'ta yapılan Türkiye'de cumhurun cumhurbaşkanını seçtiği seçimde her zaman olduğu gibi ilk ziyaretimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapmak suretiyle hamdolsun yolculuğumuzun resmi, diplomatik ilişkiler sürecini de Kuzey Kıbrıs'tan başlatmış oluyoruz" dedi.
"Ana ile yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa buradaki buluşmamız da o kadar anlamlıdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü de Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatarak, "Orası da yine bizim yıllar yılı hep bu şekilde gerek cumhurbaşkanlarımızın seçiminde gerek başbakanlarımızın seçiminde bir teamül olarak yerine getirdiğimiz görevimizdir" diye konuştu.
"Kıbrıs önemli bir gündem maddemiz"
KKTC'deki temasları hakkında da bilgi veren Erdoğan, yapacağı görüşmelerde Kuzey Kıbrıs'ın bugüne kadarki samimi, dik duruşunun uluslararası camiadaki yerini ele alacaklarını söyledi.
Erdoğan, önümüzdeki hafta içinde NATO zirvesi ve ay sonunda da BM Genel Kurulu olduğunu hatırlatarak, "Kıbrıs yine bizim bu toplantılarda önemli bir gündem maddemiz" ifadesini kullandı.
Vatandaşlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Şunu bilmenizi istiyorum, hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs'ı unutmamız söz konusu olamaz" dedi.
Türkiye'den KKTC'ye deniz altından döşenen borularla 2 ay içerisinde su ulaştırılacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Artık barajlar zaten tamam, o iş bitti, şimdi su ulaşıyor, suyla birlikte yine denizin altından elektrik de buraya ulaşmış olacak. Ve burada yine böyle 'arasıra kesinti 'diye bir şey inşallah olmayacak. Şunu da söyleyeyim Güney Kıbrıs'ın da ihtiyacı olduğu zaman bizim bu attığımız adımlardan onlar inanıyorum ki barışın mesajını alacaklar.
Tabii burada arzumuz şudur, özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa aynı şekilde Yunanistan'ın da bu görevini yapması. Eğer bu görevler yerine getirilirse inanıyorum ki çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girecektir."
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ise Cumhurbaşkanı seçilnmesinin ardından ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yapan Erdoğan'a teşekkür ederek, "Siz mesajı aldınız inşallah başka taraflar da Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk ziyaretini buraya yapmakla vermeye çalıştığı mesajı alırlar" diye konuştu.  
Erdoğan'ın konuşma yaptığı alana gelen vatandaşlar Erdoğan'ın konuşmasını "Mücahit Erdoğan", "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde sloganlarla keserken, "Milletin İradesi, Devletinin Başkanı Hoşgeldiniz", "Beraber Yürüyeceğiz Bu Yollarda Başkomutan Hoşgeldiniz", "Cumhurun Başkanı Halkımızın Lideri Hoşgeldiniz" şeklinde pankartlar dikkati çekti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...