Tgrt Haber
29 Nisan 2014 14:31

Erdoğan, 'Aynı cesur tavrı onlardan da bekleriz'

Erdoğan, 'Umut ediyorum ki gerek Ermenistan devleti gerek Ermeni Diasporası bizim bu yürekli adımımızı görür, aynı cesur tavrı onlardan da bekleriz' dedi.

Erdoğan, 'Aynı cesur tavrı onlardan da bekleriz'
başbakan erdoğan, grup konuşması, ak parti grup konuşması, ak parti, erdoğan konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada bazı tarihi olayların 100. yıl dönümlerine yaklaşırken, bu korkuları ve bu korkuların bir tehdit aracı olarak kullanılmasını artık masaya yatırmaları, bu korkuların üzerine artık cesaretle gitmeleri gerektiğini belirterek, "Tarihle ve tarihin gerçekleriyle yüzleşmek, sadece bizim, sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, milletimizin yapacağı bir yüzleşme değildir. Bunu sadece bizim yapmamız yetmez" dedi.
"Biz geçmişin ağırlıklarından prangalarından, zincirlerinden cesaretle kurtuluyoruz" diyen Erdoğan, "Geçmişin korkularını tek tek söküp atıyor, Türkiye'nin önündeki korku duvarlarını yıkıyoruz. Bizim kadim tarihimizde utanacağımız, korkacağımız, çekineceğimiz hiçbir hadise bulunmuyor. Her hadiseyle yüzleştik ve yüzleşiriz" şeklinde konuştu. Erdoğan, "Umut ediyorum ki gerek Ermenistan devleti gerek Ermeni Diasporası bizim bu yürekli adımımızı görür, aynı yürekli, aynı cesur tavrı onlardan da görür ve bekleriz." ifadelerini kullandı.
Erdoğan,  dün Alman Cumhurbaşkanı'nın kendisiyle konuştuğu şeylerden sonra ODTÜ'ye gidip, garip garip şeyler konuştuğunu, kendisine yalan yanlış neler öğretilmiş, anlatılmışsa onu ifade etiğini kaydetti. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Bunu bizimle paylaştığın gibi aynen o şekilde ODTÜ'de yansıtsana. Ama üzüntü veren ne biliyor musunuz, ODTÜ'de ona evsahipliği yapanların gerçekleri ona söylememeleri, bu ülkede bunların olmadığını söylememeleri. Almanya'da Ali'siz Alevilik denilen bir olay var, yani ateist bir anlayışın, zihniyetin, Alevilik kisvesi altında ve kendilerinin de desteklediği bir yapı var, sen bu yapıyı Alevilik olarak bize yansıtıyorsun. Türkiye'de böyle bir Alevilik yok. Türkiye'de siz hiçbir Aleviye, 'Sen Müslüman değilsin' diyemezsin, dediğin anda seni tersler. Ama Aleviliği farklı yaşar. Ama Almanya'daki bir kısım, ufak, avuçiçi bir grup var, bu grubu Almanlar destekliyor, -Almanya'ya gittiğimde de bunu konuşacağım kendileriyle-onların diliyle gelip burada konuşuyorlar. Bu yakışmaz. Hele hele bir devlet adamına, devlet adamlığına bu yakışmaz. Kendisiyle yaklaşık 2 saat başbaşa olduk, beraber yemek yedik, o yemekte bunları açık açık konuştuk, kendilerine anlattık. İşin asıl sahibi biziz. Kendisine somut örnekler verdik. Bu somut örnekleri bir kenara koyup da eğer Almanya'da sana anlatılanları gider orada konuşursan, 'güçlü bir iktidar var, güçlü bir hükümetsiniz, güçlü bir hükümet olarak bunlardan niye korkuyorsun, çekiniyorsunuz.' Böyle bir çekinme, korku yok, nereden çıkardın dedik."
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Kendisine birşey daha söyledik. O da neydi? Ülkemizin iç işlerine karışılmasına asla tahammül edemeyiz. Bunu da kendisine söyledik. Sadece onu kullandı orada. Ne dedi? 'Bu iç işlerinize karışmak gibi anlaşılmasın, ama...' Biz amayla çok çektik. Onun için bizim amayla falan uğraşacak halimiz yok. Onun için devlet adamlığının gereği neyse onu yapmak lazım. Herhalde hala kendisini rahip olarak zannediyor. Çünkü rahipti bir zamanlar. O anlayışla bakıyor. Olmaz. Bunlar çirkin şeyler. Almanya'da 8 vatandaşımız öldürülüyor, bunun hesabını veremeyenler gelip de bize akıl vermesinler. O aklı kendilerine saklasınlar. Türklerin evleri kundaklanıyor, bu evleri yakanlar ırkçılık saikiyle bunu yapanların hesabını Almanya soramıyor, gelip bize akıl veriyor. Sen o aklı kendine sakla."
Başbakan Erdoğan, Mısır'daki idam kararlarına ilişkin, "Hangi eylemi yaptı AB üyesi ülkeler, var mı bir ses, yok. ABD'de, Rusya'da, diğerlerinde var mı bir ses, yok. AK Parti konuştuğu zaman, 'bunlar Müslüman oldukları için böyle konuşuyorlar' ucuzuna giriyorlar. Bu iş bu kadar kolay değil, eğer insanın değeri varsa bunu kim olursa olsun ortaya koymak zorundasınız. Benim için Ukrayna'da öldürülen de Mısır'da öldürülen de aynıdır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...