Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2014 15:32

Erdoğan, 'Başkonsolosumuzla görüştüm'

Başbakan Erdoğan, Musul Başkonsolosluğ'unun IŞİD tarafından işgal edilmesine dair, "Yakın takipteyiz. Başkonsolosumuzla görüştüm. Girişimlerimiz devam ediyor" dedi.

Erdoğan, 'Başkonsolosumuzla görüştüm'
rize, toplu açılış, erdoğan toplu açılışta konuştu, erdoğan rize'de konuştu, başbakan, recep tayyip erdoğan,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de vilayet önünde toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Irak'taki güvenlik sorunları nedeniyle başkonsolosluğumuzu IŞİD unsurları işgal etti, personelimizi alarak şehrin bir başka bölgesine götürdü. Başkonsolosluğumuzda 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunuyordu, orada tır taşımacılığı yapan şoförlerimiz, fabrikalardan çalışan vatandaşlarımız var. Bütün bunları yakın takipteyiz, başta şahsım, Dışişleri, Milli İstihbarat, silahlı kuvvetlerimiz takip ediyoruz, bire bir her an. Şahsen kendim olmak üzere başkonsolosumuzla görüşmem oldu. Bu personelimizin ve aile fertlerinin geri dönmeleri için girişimlerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun "Ortadoğu'daki siyasetinizi kabul etmiyoruz" ifadeleri ile ilgili olarak da dönmeleri için girişimlerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, "Biz zaten senin Ortadoğu'daki siyasetimizi kabul edeceğini bekleyemeyiz ki, böyle bir şey yok ki. Sen Beşşar Esed ile el elesin, biz ise karşı karşıyayız, aramızdaki fark bu. Sen katillerle el tutuyorsun, biz ise katillerle karşı karşıya duruyoruz farkımız bu. Biz mazlumların yanındayız, mağdurların yanındayız" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Bahçeli çıkıyor ne diyor, 'hemen asker müdahale etmeli, hemen orada gereken silahlı girişim neyse bunu da yapmalı'. Bahçeli senin dünyadan haberin yok galiba, burada 100'e yakın vatandaşım şu anda bunların elinde. Onların başına bir şey geldiğinde bunu neyle izah edeceksin? Biz şimdi tereyağından kıl çeker gibi acaba bunu başarabilir miyiz, bunun gayreti içerisindeyiz. Diyoruz ki; 'geç olsun, ama inşallah hayırlı olsun.' Onun için sabırla diplomatik yollarla bu işi yürütmenin gayreti içindeyiz. Biz sabırlıyız" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Bu büyük ülkeye yakışır şekilde davranacak, soğukkanlı şekilde gerekli adımları atacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şu anda birinci önceliğimiz Musul'daki vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Bu yüzden muhalefet partileri gibi davranamayız. Çünkü onların sırtında yük küfesi yok. Onlar rahatlar. Onlar kuru sıkı atıyor" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Utanmadan, sıkılmadan şu Kılıçdaroğlu denilen adam 'bayrağı' diyor, 'Erdoğan indirdi' diyor. Bu millet senin yüzüne tükürür, tükürür. Sen bunu Erdoğan'a nasıl söylersin? Sen bir defa Hakkari'ye Türk bayrağıyla giren adam değilsin, sen Hakkari'ye PKK'nın gölgesinde giren adamsın."
"Türkiye'deki tüm kardeşlerimden bir ricam var. Lütfen, bu muhalefetin tahriklerine karşı son derece dikkatli olun" diyen Başbakan Erdoğan, "Zira artık ateşle oynamaya başladılar. Artık, en kutsal değerlerimizi dahi siyasi istismar, siyasi fırsatçılık malzemesi yapmaya başladılar. En kutsal değerlerimizi kullanarak, nefreti, öfkeyi, kutuplaştırmayı körüklemeye başladılar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...