Tgrt Haber
21 Haziran 2022 14:38 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 15:59

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği: Boris Johnson ve Kaja Kallas ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider görüşmede, savunma sanayii işbirliği, Türkiye-İngiltere ilişkileri ve Ukrayna'daki tahılın güvenli şekilde ülkeden çıkarılması konularını ele aldı. Akşam saatlerine doğru Estonya Başbakanı Kaja Kallas'la da görüşen Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizinin yol açtığı insani kriz ve Ukrayna tahılının ihracı konularında fikir alışverişinde bulundu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği: Boris Johnson ve Kaja Kallas ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Boris Johnson,İngiltere,Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde İspanya’nın başkenti Madrid’e giderek NATO Liderler Zirvesi’nde önemli temaslarda bulunacak. Zirve öncesi Avrupalı liderle temasını sürdüren Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

TAHIL KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, savunma sanayii işbirliği başta olmak üzere Türkiye-Birleşik Krallık ilişkileri ve Rusya-Ukrayna savaşı dahil bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, Ukrayna’daki tahılın güvenli şekilde ülkeden çıkarılması için mutlaka çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

GIDA KRİZİ İÇİN KRİTİK TEMAS

Öte yandan Erdoğan, dün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşıyla yaşanan krizin çözümüne dair girişimler ele alındı.

Erdoğan görüşmede ek olarak, küresel gıda krizinin önüne geçme noktasında etken olacak Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için müşterek çabalara devam ettiklerini belirtti.

BİR GÖRÜŞME DE ESTONYA BAŞBAKANI İLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Estonya ilişkileri ve Rusya-Ukrayna savaşı dahil bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Ukrayna ve Rusya’yı müzakerelere dönmeye teşvik ettiklerini, savaşın insani alanda yol açtığı olumsuzlukların azaltılabilmesi için de girişimlerine devam ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel gıda krizinin önüne geçme noktasında etken olacak Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için Birleşmiş Milletler’le birlikte müşterek gayret içerisinde olduklarını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...