Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2014 14:21

Erdoğan, 'Cezaların ağırlaştırılması yönünde talimatım var'

Başbakan Erdoğan, çocuk cinayetlerine ilişkin, 'Bu olaylar idamlık olaylar. İdam gelmeze dahi cezaların ağırlaştırılması yönünde arkadaşlara talimatım var' dedi.

Erdoğan, 'Cezaların ağırlaştırılması yönünde talimatım var'
başbakan erdoğan,cezaların ağırlaştırılması,başbakan erdoğan açıklama,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuk cinayetlerine ilişkin, "Bu olaylar idamlık olaylar. İdam gelmeze dahi bu cezaların ağırlaştırılması yönünde arkadaşlara talimatım var. Ülkemizde AB süreciyle ilgili idamın kaldırılması nedeniyle bizim bir sıkıntımız var. Ama bu sıkıntının yerine ağırlaştırılmış müebbete varıncaya kadar düşünülecek bir süreçtir bu. Çünkü bu tür ölümler karşısında duyarsız kalmak mümkün değil." dedi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayını belirleme çalışmalarıyla ilgili, ''İstişarelerimiz devam ediyor. Bugün Merkez Karar ve Yürütme Kurulu toplantımız var. Orada da değerlendirmelerini yapacağız. Bütün bu değerlendirmelerin yanında bizim kendi bünyemizdeki çalışmalarımız bitti. Biz bir de Türkiye genelinde kamuoyu araştırması ayrıca yapıyoruz. Bunların neticelerini de ayrıca alacağız. Bu neticeleri aldıktan sonra da inşallah partimiz kendi adayını açıklayacak.'' şeklinde konuştu.
"Seçim sistemlerinin hepsini gözden geçiriyoruz" diyen Erdoğan, "Bu konuda kendimiz en ideal olanı nedir onun hazırlıkları içerisindeyiz. Mevcut sistem mi olur, daraltılmış mı olur, daraltılmışta yüzde 5 barajı mı olur, yoksa sıfır mı olur veya dar bölge mi olur, bunların hepsini çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız. Zaten olay Meclis kapanana kadar. 1 yıllık süreç var. Bu sürece kadar bitti bitti, bitmediği takdirde zaten mevcut sistemle yürümek durumundayız." ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı'ndaki illegal dinleme
Başbakan Erdoğan Dışişleri Bakanlığı'ndaki illegal dinlemeye ilişkin ise şöyle konuştu:"Bu işin parelel yapıyla ilgili olduğu ortadadır. 'Parelel yapının içinde kimlerdir' konusu şu anda bizim gündemimizdedir. Bu Başbakanlıkta da aynıdır, parelel yapıdır bu kesindir. Bunda hiç tereddüt yok ama şu anda bu işin failleri kimlerdir, hukuk içerisinde bunu bulmak durumundayız. Başbakanlıkla ilgili olanlar aşağı yukarı belli olmuştur. Ama Dışişleri ile ilgili olanlar hakkında da şu anda belli tespitler vardır, bunun üzerinde de çalışmalar devam ediyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...