Tgrt Haber
21 May 2022 16:27 - Güncelleme : 21 May 2022 17:02

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto ile görüştü. Niinisto görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı ile görüştü
finlandiya,recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile telefonda görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Niinisto, "Finlandiya, NATO müttefiklerinin güvenliğini taahhüt edecek" dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto yaptığı açıklamada, Finlandiya'nın NATO üyeliğini ele almak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, "NATO müttefikleri olarak Finlandiya ve Türkiye'nin birbirinin güvenliğine bağlı kalacağını ve böylece ilişkilerimizin daha da güçleneceğini belirttim. Finlandiya, terörün tüm biçimlerini ve tezahürlerini kınıyor. Yakın diyaloğumuz devam ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, NATO içinde bir müttefik açısından tehdit oluşturan terör örgütlerini görmezden gelen bir anlayışın dostluk ve ittifak ruhuyla bağdaşmayacağını belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin milli güvenliğine ve halkına yönelik açık bir tehdide karşı verdiği meşru ve kararlı mücadeleye saygı gösterilmesini ve bu mücadeleye destek verilmesini beklemenin en doğal hakkı olduğunu ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...