Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2021 15:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hasan Karakaya'nın kalemi beni çok etkilemiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Karakaya Anma Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Hasan Karakaya'nın kaleminden çok etkilendiği belirten Erdoğan, "Hasan Karakaya'nın 28 Şubat döneminde verdiği mücadele onun yiğitlik beratı olarak hepimizin hafızasına kazınmıştır. Hasan Karakaya halkın ve hakkın sesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hasan Karakaya'nın kalemi beni çok etkilemiştir
Son dakika,Hasan Karakaya,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Vefatının 6. Yıl Dönümünde Hasan Karakaya'yı Anma Programı"nda konuştu. Basın dünyasının mümtaz bir ismini, bir yiğit gazeteciyi anmak üzere programda yer aldıklarını dile getiren Erdoğan, Karakaya'nın ebedi aleme 6 önce uğurlandığını anımsattı.

DÜNYAMDA 2 KALEM BENİ ETKİLEMİŞTİR

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Bugün, basın dünyamızın mümtaz bir ismini, bir yiğit gazeteciyi anmak üzere buradayız. Hasan Karakaya kardeşimizi ebedi aleme uğurlayalı tam 6 yıl oldu. Hasan Karakaya kardeşimiz kaleminin ciddi manada silahşörüydü. Vefatının 6. yılında basınımızın bu cesur kalemini burada bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Rabbim, Hasan kardeşimizden razı olsun. Mekanını cennet eylesin.

- Dünyamda 2 kalem var ki beni çok etkilemiştir. Bir üstad Necip Fazıl Kısakürek, diğeri de Hasan Karakaya. Bunlar kalemleriyle malum cephelere her zaman korku salmışlardır. Ama korkmamışlardır.

CEPHELERE KORKU SALMIŞLARDIR

- Hasan kardeşimizin de dediği gibi esas mesele; şan-şöhret-makam sahibi olmak değildir. Mesele milletimizin 'Allah Razı Olsun' duasına layık olmak geri de hayırla yad edilecek bir miras bırakmaktır.

- Hasan Karakaya'nın 28 Şubat döneminde verdiği mücadele onun yiğitli beratı olarak hepimizin hafızasına kazınmıştır. Hasan Karakaya halkın ve hakkın sesi olmuştur. Linç edilmek pahasına milletin değerlerini savunmayı sürdürmüştür.

- Türkiye'nin son 40 yılındaki iniş ve çıkışlarına tanıklık eden Hasan Karakaya AK Parti'nin iktidara geliş dönemini gayet iyi biliyordu. Hasan Karakaya'nın başkanlık sistemi ile ilgili söyledikleri, siyasi ufku ve vizyonunu göstermesi bakımından önemlidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...