Tgrt Haber
12 Şubat 2014 14:30

Erdoğan, 'Hızımızı kesemeyecekler'

Erdoğan, Batıkent-Sincan metro hattının açılışında, laf değil icraat ürettiklerini belirterek, 'Şu anda hızımızı kesmeye çalışıyorlar, kesemeyecekler' dedi.

Erdoğan, 'Hızımızı kesemeyecekler'
Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan, Batıkent-Sincan metro hattı,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batıkent-Sincan metro hattının açılışı dolayısıyla Harikalar Diyarı Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün Ankara için tarihi bir günü, anı yaşadıklarını belirterek, bu mutluluğu Türkiye ile paylaşan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a teşekkür etti. Batıkent-Sincan metro hattı ile Ankara'nın büyük bir özleminin, hasretinin sona erdiğini, Ankara'da 3 koldan ilerleyen metro hatlarından birinin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bu hattın 11 ay öne çekilmiş olması bir inancın, bir azmin, bir gayretin neticesidir. Azmettiğiniz zaman, inandığınız zaman başarılı olursunuz. Biz, bunun ispatını yapmış durumdayız, hayırlı olsun" dedi.  
Erdoğan, Kızılay-Çayyolu hattının da planlanandan 10 ay önce, gelecek ay açılacağını, daha sonra da yıl sonunda test sürüşleri başlayacak olan, kendisinin de ikametinin bulunduğu, Keçiören metro hattının 2015 yılı içinde hizmete gireceğini anlattı. Ankara'daki raylı sistem uzunluğunun 23 kilometre olduğunu, bugün açılışı yapılan 15,5 kilometrelik hat, Çayyolu ve Keçiören metro hatlarıyla bu uzunluğu 67,5 kilometreye çıkartılacağına işaret eden Başbakan Erdoğan, Kızılay-Esenboğa Havalimanı metro hattı ile Kızılay'dan tren garına da yeni bir hat projesinin de çalışmalarının başladığını vurguladı. Başbakan Erdoğan, "Bütün bunlar bir şeyi ifade diyor; biz, laf üretmeyiz, icraat üretiriz. İnşallah Ankara'yı ulaşımda da bir Avrupa başkenti konumuna yükseltmiş, ulaşımda da örnek bir şehir haline eriştirmiş olacağız" diye konuştu. Batıkent-Sincan metro hattının ilk aşamada Batıkent'ten aktarmalı çalışacağını, kısa zamanda da Kızılay'dan direkt seferlerin başlayacağını ve Kızılay -Sincan arasındaki ulaşımın 30 dakika, hatta daha da altına düşürülmüş olacağını anlatan Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten bir ricada bulunarakmetro istasyon noktalarına mutlaka katlı otoparklar yapılmasını, vatandaşların buralara araçlarını park ederek gidecekleri yerlere metroyu kullanarak gitmelerini sağlamasını istedi. Başbakan Erdoğan, Ankara'ya kapalı hükümet olmadıklarını, hep yollarda hep koşturarak çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"11 yıl boyunca bir şeyden özenle kaçındık; sanal tartışmalarla, gereksiz çekişmelerle laf üreterek, ülkenin gündemini, milletin gündemini ıskalamaktan özenle kaçındık. Ankara'nın, Ankara'daki devlet dairelerinin koridorlarında kaybolan bir hükümet olmadık. Ülkenin ve milletin enerjisini, kaynaklarını, potansiyelini siyasi gerilimlere heba eden bir hükümet olmadık. Ankara'dan dışarı çıkamayan diğer 80 vilayete, dünyaya kendisini kapatan bir hükümet olmadık. Biz, Ankara'yı tam anlamıyla başkent konumuna yükselttik, Ankara'yı Türkiye'nin kalbi konumuna yükselttik. Ankara'yı dünya barışına katkıda bulunabilen bir başkent konumuna yükselttik. Mazlumların, mağdurların, yoksulların, çaresizlerin başkenti konumuna yükselttik. 11 yıl boyunca gereksiz münakaşaların, gereksiz gerilimlerden nasıl uzak durup millete hizmet ürettiysek bugün de yarın da millete hizmet üretmenin mücadelesini vereceğiz. Şu anda bizi gereksiz tartışmaların içerisine çekmek isteyenlere sesleniyorum; Boşuna uğraşmayın bizi bu tartışmalara çekemeyeceksiniz, bizi yavaşlatamayacaksınız, bizi engellemeyeceksiniz, bizi milletimize hizmetten alı koyamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın biz, vazifemizi yapmaya devam edeceğiz."
Başbakan Erdoğan, Ankara'nın Etlik ve Bilkent bölgelerinde şehir hastaneleri inşaatlarının devam ettiğini, ancak her türlü adım, temel atıldıktan sonra Etlik'teki şehir hastanesiyle ilgili mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı gelmesinin de çok enteresan olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, yapılanlara karşı sabretmeye devam edeceklerine dikkati çekerek, "Bir taraftan da bu yola devam edeceğiz. Çünkü bu ülkede yapmamız gereken çok şey var. Bu ülke çok ihmal edildi, bu ülkenin önünü çok kestiler. Şu anda hızımızı kesmeye çalışıyorlar, kesemeyecekler. İnanıyorum, inandığımız için üstünüz ve bunu da başaracağız. İnşallah Kurtuluş Savaşını sevk ve idare eden Ankara, inanıyorum ki yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesini de gayet güzel, başarılı şekilde yönetecek" ifadelerini kullandı. Erdoğan, açılışı yapılan metronun hayırlı olmasını diledi ve yatırımda emeği geçenlere, törene katılarak mutluluklarına ortak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve tüm katılımcılara da teşekkür etti. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay ve Emrullah İşler, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.Töreni, İspanyol, Japon ve Çinli gazeteciler de izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...