Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2013 13:54

Erdoğan, 'HSYK suç işledi'

Başbakan Erdoğan, Sakarya Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, 'Şimdi ben buradan suç duyurusunda bulunuyorum. HSYK, onlar da burada suç işlediler' dedi.

Erdoğan, 'HSYK suç işledi'
başbakan erdoğan, sakarya ünivertisetisnde konuştu, erdoğan'dan hsyk'ya suçlama, hsyk suç işledi,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada öne çıkan bazı başlıklar şöyle: "Yolsuzluk' adı altında başlatılmış operasyonlar yeni Türkiye'yi inşa etmenin önüne çıkarılan bir engellemedir. Önümüzde çok net olarak iki seçenek var. Ya eski Türkiye devam edecek Türkiye kaybedecek birileri kazanacak ya da yeni Türkiye kurulacak, Türkiye kazanacak, işte o birileri kaybedecek. Devletin malını, kalkıp da yetimin malını birileri hakikaten alıyor, söğüşlüyorsa onun hesabını önce biz sorarız. Ancak, şunu da ortaya koyayım, 'iftira at, tutmazsa iz bırakır' mantığıyla, olmayan şeyleri olmuş gibi gösterenleri de kusura bakmayın ifşa etmek bizim görevimizdir.
Diyelim ki bir vakıf hizmeti yapacaklar bu vakıf hizmeti nedeniyle yaptıkları hizmetlerde şahsı ile alakalı yok, yüksek tahsil öğrenci yurdu, vesaire bununla ilgili tahsislere yönelik, bunlar yasal yapılmış olan iş derken, bunları dahi suç olarak ilan edecek kadar maalesef seviyesiz, karakter yoksunu insanlar var. Yeni Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız yargının olamaz. Eskisinde de yenisinde de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Şimdi ben buradan suç duyurusunda bulunuyorum. HSYK, onlar da burada suç işlediler. Onlar da ne yaptılar adli kollukla ilgili bir taraftan Danıştayda bir dava sürerken, onlar o davanın sürdüğü esnada kalkıyorlar, bir açıklama yapıyorlar ve bu açıklamayla Anayasa'nın 138'inci maddesine aykırı hareket ediyorlar. Şimdi soruyorum bu HSYK'yı kim yargılayacak? Kim yargılayacak biliyor musunuz? Millet yargılayacak. Bir savcı, adliyenin önünde basın mensuplarına bildiri dağıtır mı? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir savcı bizim için adaletin yüz karasıdır, yüz karası. Sen nasıl böyle bir şeyi yapabiliyorsun? Sen nasıl kalkarsın da orada çıkıp adliyenin önünde bildiri dağıtırsın? Onu başkaları yapıyor. Demek sende de bu tür esintiler var. Bunu tabii ki milletim kararını en güzel şekilde verecektir. İnanıyorum ki bu konuyla ilgili de burada suç duyurusunu yapıyorum, HSYK sen bu zat ile ilgili ne yapıyorsun veya ne yapacaksın? Eğer milletimiz bize 'git' derse gideriz. Hiç burada tereddüt yok. Çünkü bizim saygı duyduğumuz makam orasıdır. Ama millet 'kal' derken, birilerinin 'git' demesine de hiç ama hiç kulak asmayız.
Son kez saldırıyorlar. Son kez ellerindeki tüm imkanları, tüm kozları, tüm güçlerini sahaya sürüyorlar. Son bir taarruz yapıyorlar. Son bir huruç hareketine yelteniyorlar. Allah'ın izni ve milletimizin desteği ile biz bu direnişi de yerle yeksan edecek, bu taarruzları göğüsleyecek, inşallah eski Türkiye'nin kapısını tamamen kapatacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...