Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2022 22:04 - Güncelleme : 20 May 2022 22:36

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Johnson ile İsveç ve Finlandiya'yı görüştü: Haklı tepki göz ardı edilemez

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurusunun veto edilmesiyle ilgili net bir mesaj veren Erdoğan, Türk kamuoyundaki haklı tepkinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Johnson ile İsveç ve Finlandiya'yı görüştü: Haklı tepki göz ardı edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Boris Johnson,Türkiye,İngiltere,İsveç,Finlandiya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü. İki liderin görüşmesinde İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebi konuşulurken Ukrayna-Rusya savaşı dahil bölgesel gelişmeler de ele alındı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA İÇİN NET MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla ilişkilerinin temel sorun teşkil ettiğini belirtti.

"TÜRK KAMUOYUNDAKİ HAKLI TEPKİ GÖZARDI EDİLEMEZ"

Finlandiya ve İsveç'in NATO değerlerine sahip çıkacağından ve Türkiye'nin meşru endişelerini bihakkın gözeteceğinden emin olmak istediklerini belirten Erdoğan, teröre destek veren ülkelerin NATO üyeliği talebine karşı Türk kamuoyundaki haklı tepkinin gözardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

"BİZ BUNLARA EVET DİYEMEYİZ"

Öte yandan bugün cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü YPG/PKK'nın Avrupa Birliği ve ABD tarafından güvence verildiği belirtti. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin veto edilmesine ilişkin de "Kimse kusura bakmasın biz bunlara evet diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...