Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Şubat 2014 13:52

Erdoğan, 'Kanal İstanbul ihalesi çok yakında'

Başbakan Erdoğan, 'Çok kısa zamanda Kanal İstanbul ile ilgili ihaleyi yapacağız' dedi.

Erdoğan, 'Kanal İstanbul ihalesi çok yakında'
başbakan erdoğan,başbakan erdoğan istanbulda konuşuyor,başbakan erdoğan istanbul metro,başbakan erdoğan metro açılış konuşma,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattının Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsünün Hizmete Alım Töreni"ndeki konuşmasında, temeli atılan metro hattının ve hizmete sunulacak otobüslerin İstanbul'a hayırlı olmasını diledi."Toplu taşım kültürünü yaygınlaştıracağız. Toplu taşım kültürünün yanında inşallah istasyonlarımızda bu dönemde katlı otoparkları yaygınlaştıracağız" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "İstanbul'u, dünyanın en uzun metro ağına sahip ikinci kenti yapmak hedefiyle yola çıktığımızda, birileri buna inanmamış, hatta dudak bükmüştü. Fakat biz, hedefimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde çalışmaları sürdürdük. Adım adım neticelerini almaya başlıyoruz" dedi.
Metro hatlarıyla ulaşımın daha da kolaylaşacağını dile getiren Erdoğan, bu hatlarla birlikte, trafiğin daha da rahatlayacağını belirterek, "İstanbul'un nüfusu, şehirdeki araç sayısı ve yoğunluk sürekli artıyor olmasına rağmen, ulaşım konusunda attığımız bu adımlar sayesinde sıkıntı yaşanmasını bugüne kadar engelledik" şeklinde konuştu.Başbakan Erdoğan, çok kısa zamanda Kanal İstanbul ile ilgili ihalenin de yapılacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...