Tgrt Haber
06 Aralık 2021 12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan stokçulara mesaj: Bedelini ağır ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Katar ziyareti öncesi Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 'Asgari ücret 4 bin lira olacak mı' sorusuna, "İşçimizi kesinlikle zora sokmayacağız" şeklinde cevap veren Erdoğan, Katar ile karşılıklı yatırımların da devam edeceğini duyurdu. Gıda ve otomobilde stokçuluğa dikkat çeken Cumhurbaşkanı, bu konuda Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a talimat verdiğini belirterek "Stokçuluk yapan bunun bedelini ödeyecek. Bu işin üzerine gideceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan stokçulara mesaj: Bedelini ağır ödeyecekler
erdoğan,katar,ekonomi,asgari ücret,stokçuluk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 gün sürecek Katar ziyareti öncesinde, havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Asgari ücretten yatırımlara, terör olaylarından Taliban yönetimine kadar birçok konuya değinen Erdoğan, bugüne dek Katar ile 69 belge imzalandığını ve yatırımların devam edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgeri ücret ve stokçularla mücadele konusunda da çarpıcı mesajlar verdi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Yüksek Strateji Komitemizin 7'nci toplantısı için Katar'a Doha'ya hareket ediyoruz. Değerli kardeşim Şeyh Temim ile ikili ve heyetler arası olmak üzere son derce başarılı görüşmeler gerçekleştireceğiz. İkili ilişkilerimiz bundan sonra da inanıyorum ki son derce verimli şekilde devam edecek. Kardeşim Şeyh Temim'in ailesi ile de akşam bir yemeğimiz olacak, yarın da Stratejik Konsey Toplantımızı yapacağız."

"İŞ BİRLİĞİMİZİ İLERİLERE TAŞIDIK"

"Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızda heyetler arası toplantımız da olacak. En geniş manada bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Türk-Katar Savunma noktasında askerlerimizin orada bir üssü söz konusu. Bu üssümüz ile oradaki çalışmalarımızı ayrıca yürüteceğiz. Orayı da ziyaret etmek suretiyle Mehmetçiklerimiz ile orada bir arada olacağız. 2014 yılında stratejik komitenin ilk toplantıyı gerçekleştirmek için ilk adımı attık. Katar-Türkiye ilişkileri iki ülkenin tarihine, dostluğuna uygun şekilde günden güne güçlenmeye başlamıştır. Katar ile bugüne kadar askeri, ekonomik, kültürel olmak üzere 69 belge imzaladık. Yapılan anlaşmalar sayesinde işbirliğimizi daha da ilerilere taşıdık."

"ÇİNKO TESİSİ KATAR'LA İLİŞKİLERİMİZİN SON ÖRNEKLERİNDEN"

"Şeyh Temim ile ikili görüşmemizin ardından komite toplantısına başkanlık edeceğiz. İkili ilişkileri ele alma fırsatımız olacak. Türkiye ve Katar son yıllarda karşılaştıkları bölgesel konularda güçlü duruşunu koruyan iki devlettir. Ekonomiden savunmaya, ticaretten yatırımlara kadar pek çok alanda kazan kazan ilkesine göre ilişkilerimizi güçlendirdik. Siirt'te açtığımız çinko tesisi bunun en son örneklerindendir."

"YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ"

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeimizin üzerinden terörün karanlık gölgesi kalktıkça bu yatırımlar giderek artacaktır. Biz son 19 yılda olduğu gibi gelecekte de sermaye ve yatırım düşmanı mandacılara rağmen ülkemizi büyütmeye, dünyanın parlayan yıldızı yapmaya devam edeceğiz."

SORU-CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorulara verdiği cevaplar ise şöyle: 

-Abudabi Veliaht Prensi Nahyan ile Ankara'da görüşmüştü. BAE, umut veren ziyaret olarak yorumlamıştı. Bugün de Katar'ı ziyaret ediyorsunuz. Bölge ile ilişkiler edair yorumunuz nedir?

Türkiye olarak, tüm Körfez ülkeleri ile olan birlikteliğimiz ve dayanışmamızı çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız. Muhalefetin biz rahatsızlıklarını biliyoruz. Bu rahatsızlıklara rağmen bu ilişkileri devam ettirmekte kararlıyız. Şu anda Körfez ülkeleri arasında da bir beraberlik ve dayanışma yeniden tesis edildi. Nasip olursa Şubat ayı içerisinde geniş kapsamlı bir heyet ile Abu Dabi'ye ziyaretimiz olacak. Ekonomik ilişkilerde atılan adımları daha da etraflıca ele almak sureti ile, bu konuda gerek Türkiye'de gerek BAE'de yapılan ve yapılacak yatırımlar ile bunu perçinleyeceğiz.

Türk iş adamlarına yönelik Katar'ın yaklaşımı alt ve üst yapıda çok çok yüksek rakamlardır. Bunların artarak devam edeceğine inancım tamdır. Türk iş adamlarına Katar'da verilen işlerin tutarı yaklaşık 15 milyar dolardır.

"ÜMİT EDERİZ Kİ TALİBAN YÖNETİMİ SÖZLERİNİ TUTAR"

-19 ülke Taliban açıklaması yayınladı. Taliban'ın sözlerini tutmasını istedi. Siz nasıl değerlendirirsiniz?

Taliban'ın üst düzey yöneticilerinin bir Türkiye ziyareti oldu. Kendileri özellikle kadınların sosyal hayattaki yeri ile alakalı, gerek çocukların eğitimleri ile verdikleri sözler var. Ümit ederiz ki bu sözler tutulur. Bu sözlerin tutulması ile de ülkenin dünya ile bütünleşmesi adımları atılır. Taliban yönetiminin Afganistan'da havalimanının Türkiye-Katar tarafından işletilmesini talep ediyorlar. Bunun görüşmelerini Katar ile de yürütüyoruz, gündemimize aldık.

"ASGARİ ÜCRET 4 BİN LİRA OLACAK MI?"

-Asgari ücret anketi yaptırdınız. Bakanlardan bilgi alarak, gönlünüzden de 4 bin TL'nin altına düşmeyin dediğiniz söyleniyor. Nedir düşünceniz?

"Aslı hanım sen beni köşeye sıkıştırıyorsun. Bakanımız heyeti ile birlikte gerek işçi gerek işveren tarafı ile görüşmeleri yapacaklar. Görüşmeler sonrası bir yere varacaklar. Dönünce tarafların teklifleri nedir, ne konuştular göreceğiz. Daha önce de söylediğim gibi biz işçimizi zora sokmayacağız. En uygununu, en idealini gerek brütü gerek net masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Bu nihai karar ile birlikte de sadece işçi kesiminin değil, işverenin de memnun olması lazım. Hep söylüyoruz, istihdam, ihracat, büyüme, yatırım... İşçinin emeğine, işverenin yatırım gücüne ihtiyacımız var. İki gücün ayakta durmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Sadece bu yıl alınacak karar değil, önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak karar da var. Bunu düşünerek karar vereceğiz."

"Stokçuluk biliyorusunuz, dinimizde de haramdır. Böyle bir şeye gidemezsiniz. Fakat görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var. Son zamanlarda oto sektöründe bile stokçuluk var. Hele hele gıda da stokçuluk yenilir yutulur bir şey değil. Ben Mehmet Bey'e de söyledim, onları rahatsız edici bir noktaya çıkartalım, sonra yapabiliyorsa yapsın bakalım stokçuluğu. Stokçuluk yapan bunun bedelini ödeyecek. Bu işin üzerine gideceğiz."

"TERÖR KONUSUNDA TAVİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

-Terör örgütlerine yönelik gerçekleştiriken operasyonlar. MİT ve TSK operayonlarına devam ediyor. Küresel düzeyde faaliyet gösteren terör örgütlerine yönelik geniş coğrafyada gerçekleştirilen operasyonları değerlendirir misiniz?

"Bugüne kadar nasıl operasyonlarımızı yoğun bir şekilde sürdürdüysek, bundan sonra da devam edeceğiz. Bu konuda taviz vermemiz mümkün değil. Bu işin ispatı bizdedir. Nasıl Cudi'de Gabar'da Bestler Deresi'nde bu durumu aştıysak, aşmaya da devam edeceğiz."

GÜNEY KIBRIS'TAKİ İSLAMOFOBİK EYLEM

"Güney Kıbrıs'ta camilerimize yönelik bir operasyon yapıldı. Güney Kıbrıs'taki bu operasyon karşılıksız kalmayacak. Bununla ilgili partimizden net açıklamalar var. Biz de Güney Kıbrıs'a şunu söylüyoruz. Mabedlerimizin üzerine sabotajla gitmeyin, bunun bedelini çok ağır ödersiniz. Bizim 6 tane camimiz var orada, bu camilerin güvencesi Güney Kıbrıs'tır. Biz onların kiliselerinin nasıl güvencesiysek onlar da bunun güvencisi olmalıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...