Tgrt Haber
24 Ekim 2014 13:04

Erdoğan, Kobani'ye gidecek peşmerge sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani'ye gönderilecek Peşmerge sayısının 200'den 150'ye indirildiğini belirterek, ÖSO'dan 1300 kişinin geçiş güzergahının da müzakere edildiğini söyledi.

Erdoğan, Kobani'ye gidecek peşmerge sayısını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani, peşmerge sayısı,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu'ndan 1300 kişinin Kobani'ye geçmesini PYD'nin kabul ettiğinin ifade edildiğini belirterek, " Konuyla ilgili olarak da şu anda ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergahının nasıl olması gerekir, bunu müzakere ediyorlar. ÖSO'nun bizim tarafımızdan ilgili bölgeye geçmesinde bizim tarafımızdan bir sıkıntı yok" dedi.
Erdoğan, ABD Başkanı Obama'ya Kobani için tercih edilmesi gerekenin 1. derecede ÖSO, 2. derecede Peşmerge olduğunu ifade ettiğini daha önce söylediğini belirterek, "Az önce aldığım bilgiye göre Kobani'ye gönderilecek Peşmerge sayısı 150'ye indirilmiş" diye konuştu.

Erdoğan, Kobani'ye gidecek peşmerge sayısını açıkladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...