Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Nisan 2014 21:09

Erdoğan Köşk'e çıksın mı, işte araştırmadan çıkan sonuç

ORC Araştırma Şirketi'nin Türkiye Siyasi Gündem Nisan 2014 araştırmasının sonuçları açıklandı.

Erdoğan Köşk'e çıksın mı, işte araştırmadan çıkan sonuç
erdoğan,anket,haber,Gündem,Ak Parti,Başbakanlık,Cumhurbaşkanlığı,Kemal Kılıçdaroğlu

30 Mart yerel seçimleri sonrası ilk anket yayınladı. Seçmenlere partilerin performansları ve Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin adaylara ilişkin görüşleri soruldu. Anketten çıkan en çarpıcı sonuç ise Başbakan Erdoğan'la ilgili oldu. Ak Parti'li seçmenden Erdoğan'a Köşk adaylığı için tam destek çıktı. Ankete katılan seçmenlere 'Oy verdiğiniz partiyi 30 Mart yerel seçimlerindeki performansını beğeniyor musunuz?' diye soruldu. AK Parti seçmenini yüzde 97.5'i 'evet' yanıtını verirken, CHP'de 'evet' diyenlerin oranı yüzde 40.2 MHP'de ise yüzde 42 olarak belirlendi.
ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLSUN MU OLMASIN MI?
Ankette Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin seçmenin nabzı da tutuldu. AK Parti'li seçmene sorulan "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olursa destekler misiniz?" sorusuna rekor düzeyde 'evet' yanıtı geldi. Ankete katılanların yüzde 98.5'i Erdoğan'ı Köşk seçimleri için destekleyeceğini açıkladı.
BAŞBAKANLIK'TA KALIRSA...
Yine AK Parti'li seçmene Erdoğan'ın Başbakanlık'ta kalma kararı alması halindeki desteği de soruldu. Bu soruya karşın da sonuçta büyük bir değişiklik olmadı. Erdoğan'ın Başbakanlık'ta kalma kararı alması halinde onu destekleyeceklerini açıklayanların oranı yüzde 96.3 oldu.
KILIÇDAROĞLU GİTSİN!
Anketten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti yönetimine de kötü haber çıktı. CHP seçmenini yüzde 59.5'i Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin değişmesi gerektiğini söyledi.
BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR?
Ankete katılan seçmenlere "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu da yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 48'i AK Parti derken, CHP diyenlerin oranı yüzde 26.5, MHP diyenlerin oranı yüzde 14.1, BDP diyenlerin oranı ise yüzde 6.4'te kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...