Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2014 15:13

Erdoğan, 'Muhalefet sokaktan medet umuyor'

Erdoğan, 'Muhalefet siyaseti bir kenara bırakıyor, TBMM'yi, demokrasiyi, hukuku bir kenara bırakıyor, ya sokaktan medet umuyor ya da terör örgütlerinden medet umuyor' dedi.

Erdoğan, 'Muhalefet sokaktan medet umuyor'
başbakan erdoğan, muhalefete eleştiri, erdoğan'dan açıklamalar

Başbakan Erdoğan, "Muhalefet siyaseti bir kenara bırakıyor, TBMM'yi, demokrasiyi, hukuku bir kenara bırakıyor, ya sokaktan medet umuyor ya daterör örgütlerinden medet umuyor. Dünyanın neresinde ana muhalefet partisinin vekilleri polisle çatışan eylemlere para verir, eli kanlı, dünyadaterör örgütü olduğu kabul edilen örgütlere açıktan destek verebilir? Dünyanın neresinde anamuhalefet partisinin başındaki kişi gençleri sokağa çıkma, polisle çatışma talimatı verir" dedi.
Erdoğan, "Meselenin sokakta çözülmesini savunan bir parti, bir genel başkan en başka kendi kendisini inkar eder. Böyle bir genel başkan, en başka siyaseti inkar eder. Sokaktaki eylemciyi teşvik edeceksen, eylemcinin, terör örgütlerinin sırtını sıvazlayacaksan sen orada neden varsın? Sen o makamı neden işgal ediyorsun? Çünkü o makamı dolduramıyorsun. Zaten yakında da gidersin. Gider. Orada kalması mümkün değil. Çünkü muhalefet görevi yapmıyor. Fazla tutmazlar göreceksiniz" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, "Bu akşam saat 19.00'da bir araya geleceklermiş, Geziciler Taksim'e çağırıyormış. Tüm halkıma sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyin. Bu safiyane bir çevrecilik bir eylemi değildir. Burada samimiyet, dürüstlük yoktur. Burada Taksim'i anıtlaştırma noktasında attığımız ve atacağımız adımları engelleme yöntemleri vardır. Paralel yargı da bunlarla beraber hareket ediyor. Buraya gelme gibi bir durumun içine girerseniz, kusura bakmayın, güvenlik güçlerimiz kesin talimat almışlardır, gereği neyse A'dan Z'ye yapılacaktır" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "paralel yapı"nın kendisi için film hazırlığında olduğunu ifade ederek, "Şimdi şahsımla alakalı bir film hazırlığı içerisine girmişler. Yurt dışında plato yaptırıyorlar şu anda. Artist bulamıyorlarmış. Artist burada. Ne arayıp dolanıp sağa sola gidiyorsunuz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...