Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2022 11:30 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 13:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Yunanistan çıkışı: Adaları silahlandırıyorlar, işleri güçleri S-400

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin yapılacağı Madrid'e hareketinden önce Yunanistan'ın adaları silahlandırması, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği, S-400 ve F-16 konularında sert açıklamalar yaptı. Zirvede Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'ya karşı tutumunu anlatacağını söyleyen Erdoğan, "Biz kuru laf istemiyoruz. Biz orta sahada top çevirmekten yorulduk. Biz laflardan sıkıldık. Ülkelerinde hala teröre ev sahipliği yapıyorlar" dedi. Miçotakis ile ilgili görüşme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya Erdoğan, "Miçotakis ile ikili görüşme yapmam mümkün değil. Bunu daha önce de açıkladım" karşılığını verdi. Erdoğan sabah Biden'la görüştüğünü de belirterek Yunanistan'a ABD'nin verdiği desteği eleştirdi: Adaları silahlandırıyorlar.... İşleri güçleri S-400!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Yunanistan çıkışı: Adaları silahlandırıyorlar, işleri güçleri S-400
erdoğan,nato

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi’ne hareket etmeden önce açıklamalarda bulundu. Terör örgütü PKK/YPG'ye silahlandıran ve ülkelerinde faaliyetlerine izin veren İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine ilişkin Türkiye'nin tutumunu anlatacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz laflardan sıkıldık. Ülkelerinde hala teröre ev sahipliği yapıyorlar" ifadelerini kullandı. ABD'nin Yunanistan'daki askeri üslerini arttırdığına dikkat çeken Erdoğan, Biden ile bu sabah görüşme gerçekleştirdiği ve NATO Zirvesi'nde de toplantı yapılabileceğini söyledi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1541702063318618113

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularına yaklaşımımız herkesin malumudur. Türkiye'nin hayati çıkarlarını tehdit eden PKK, PYD uzantılarının bu ülkelerde rahatça hareket etmesinden duyduğumuz rahatsızlık ve haklı tutumumuzu bir kez daha muhatapları ile paylaşacağım. İlgili ükelerin liderlerinin katılacağı bir dörtlü zirve de gerçekleştireceğiz. Bu talepleri dikkate almak zorundalar. Bunun aksi düşünülemez. Ukrayna'daki savaşın bir an evvel sona erdirilmesi için adım atmak zorundayız. En anlamlı ilerleme Türkiye'de gerçekleşen zirvede olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Yunanistan çıkışı: Adaları silahlandırıyorlar, işleri güçleri S-400

CÜNEYT ARKIN İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Bu sabah beyaz perdemizin güçlü isimlerinden Cüneyt Arkın'ı kaybettik. Allah amelince rahmet eylesin. Bütün ailesine, yakınlarına ve ülkemizin tüm sanat severlerine şahsım milletim adına başsağlığı diliyorum.

"BU SABAH BIDEN İLE GÖRÜŞTÜK"

Sayın Biden ile bir görüşme yaptık. Tekrar bir araya gelme arzusunu iletti ve biz de "olabilir" dedik. Gerekli görüşmeleri yapacağız. F-16 meselesi şu anda hala masada. Orada da oyalama taktiği gidiyor. Artık biz bunların iyice ne olduğunu biliyoruz. Darbe girişimi yapan FETÖ'nün kaçtığı yer neresi oldu Yunanistan. Bu teröristleri bunlar el bebek gül bebek beslediler. Bunları artık biz yutmuyoruz. Türkiye'ye karşı şahsiyetli bir duruş bekliyoruz. 

"ORTA SAHADA TOP ÇEVİRMEKTEN YORULDUK"

Bunlar kabul ediyorlar, adım atacağız diyorlar. Biz kuru laf istemiyoruz. Biz orta sahada top çevirmekten yorulduk. Biz laflardan sıkıldık. Ülkelerinde hala teröre ev sahipliği yapıyorlar. Akşam bir bakıyorsunuz İsveç televizyonunda destekliyorlar. İsveç, Almanya, Hollanda, Yunanistan'da bunlara yürüyüşler yaptırılıyor.  Bir taraftan 9 Amerikan Üssü Yunanistan’da kuruluyor. Peki bunu neden kurdunuz, neye karşı kurdunuz? Verdikleri cevap ‘Rusya’ya karşı kurduk’... İşiniz gücünüz S400... S400 aşağı S400 yukarı... Hep laf... Bunları da Biden ile yaptığımız görüşmede dile ettireceğiz.

"MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞME YAPMAM MÜMKÜN DEĞİL"

İkili bir görüşmeyi yapmam mümkün değil. Yunanistan'la bu yıl yüksek düzeyli strateji toplantımız vardı. biz bunu iptal ettik. Bitti o iş. Talep edilirse o kapıyı biz kapattık. Bundan sonra kendilerine çekidüzen verecekler. Vermedikleri takdirde yol haritamızı çizeriz.

"NATO TÜRKİYE'Yİ KAYBETMEYİ GÖZE ALABİLİR Mİ?"

En önemli güç Türkiye. Türkiye gibi bir gücü kaybetmeyi NATO göze alabilir mi? Türkiye gücünü NATO için istikrarlı bir şekilde kullanmıştır. Biz bu tavizsiz yürüyüşümüzü devam ettirmek de kararlıyız.  Terörle mücadelede binlerce TIR silah bu teröristlere verildiğinde NATO ne yaptı? TIR'lar dolusu silahlar ABD'den geldi. Görüşmemizde yine söyleyeceğiz. Nasıl NATO'da omuz omuza vermiş iki ülkesiyiz ki teröre bu silahlar veriliyor. Yunanistan için Rusya'ya karşı dediniz. Peki bu silahlar kime karşı kullanılıyor? Artık biz bunları çok iyi tanıyoruz. Bunları perdeypey gündeme getirme derdinde olacağız. 

TAHIL KORİDORU

Şu anda bazı takvim belirleme çalışmaları olayların gelişmesine göre olur. Olaylar bazı yerlerde bakıyorsunuz çok su altı gidiyor bazı yerlerde su üstüne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Yunanistan çıkışı: Adaları silahlandırıyorlar, işleri güçleri S-400

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...