Tgrt Haber
28 Haziran 2022 16:43 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 17:16

Son dakika! Erdoğan, NATO Zirvesi için Madrid'de: Uçaktaki 'Republic of Türkiye' detayı dikkatlerden kaçmadı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için gittiği Madrid'e ulaştı. Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği İspanya'da ABD Başkanı Joe Biden dahil olmaz üzere birçok ülkenin lideriyle ikili temaslarda bulunacak.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Erdoğan, NATO Zirvesi için Madrid'de: Uçaktaki 'Republic of Türkiye' detayı dikkatlerden kaçmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,NATO,ABD,Joe Biden,İspanya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için İspanya'nın başkenti Madrid'e ulaştı. Erdoğan'ın NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, IFEMA Kongre Merkezi'nde, bazı müttefik ve ortak ülke liderleriyle bir dizi görüşme gerçekleştirmesi beklendiyor.

Erdoğan'ın Madrid'e hareket ettikten sonra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmenin yarın gerçekleşeceğini açıklamıştı. Erdoğan, Biden ile yapacağı yüz yüze görüşmede F-16 meselesinin hala masada olduğunu söylemişti.

ERDOĞAN'DAN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Erdoğan'ın Biden ile yapacağı görüşmenin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

İSVEÇ-FİNLANDİYA-NATO VE TÜRKİYE ARASINDA 4'LÜ ZİRVE

Öte yandan Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katılımıyla dörtlü bir  görüşme gerçekleştirecek

UÇAKTAKİ 'REPUBLİC OF TÜRKİYE' YAZISI DİKKATLERDEN KAÇMADI

Öte yandan, Erdoğan'ın bulunduğu uçaktaki "Republic of Turkey" yazısının "Republic of Türkiye" olarak değiştirildiği dikkatlerden kaçmadı. Erdoğan 6 Haziran'da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası, "Uluslararası alanda ülkemiz için 'Turkey' olarak anılan ifadenin değil artık direkt olarak 'TÜRKİYE' isminin kullanılacağını belirtmiş ve "Artık bütün yazışmalarımızda devletin bütün kurumları hep birlikte 'Turkey' diye bir ifade kullanmayacaklar tamamıyla Türkiye adını kullanacaklardır" ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika! Erdoğan, NATO Zirvesi için Madrid'de: Uçaktaki 'Republic of Türkiye' detayı dikkatlerden kaçmadı

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...