Tgrt Haber
03 Kasım 2014 08:56

Erdoğan, Necip Fazıl'la ilgili o anısını ilk kez anlattı

Necip Fazıl Ödülleri töreni sırasında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl'la ilgili bir anısını anlattı.

Erdoğan, Necip Fazıl'la ilgili o anısını ilk kez anlattı
necip fazıl ödülleri, cumhurbaşkanı erdoğan, erdoğan'ın anısı,

Ödül töreninde bir konuşma yapan Erdoğan, Üstad Necip Fazıl'la bizzat tanışma fırsatı bulduğunu, beraber vakit geçirdiklerini ve onu iyi şekilde tanıdığını belirterek, onunla ilgili olan bir anısını şöyle aktardı:
"ÜSTAD DAYANAMADI VE..."
"Kendisini şahsen de tanıma bahtiyarlığına eriştim, hatta ve hatta takdim fırsatını yakaladım. Üniversite yıllarımın en hareketli günlerinde üstada jübile yapacağız. İki genç olarak, bir tanesi de benim, Milli Türk Talebe Birliği'nin (MTTB) Cağaloğlu'ndaki merkezine gittik. Takdimi nasıl yapacağız. Diğer arkadaşım benden önce takdim yapıyor. 4 sayfa hazırlamış A-4 kağıtları boyutunda. Üstadı öyle övdü, öyle övdü ki, üstad dayanamadı, şu anda burada söylemeyeceğim, o kendisine has üslubuyla orada bir ifade kullandı ve orada iş kesildi.
"BENİM TAKDİMİMİ BU GENÇ YAPSIN"
Ondan sonra sıra bana geldi. Bende avuç içi kadar bir kağıt vardı, ben de takdimi yaptım. Ve üstad 'Benim takdimimi bu genç yapsın' dedi. Ve iş bana kaldı. Ve o gece takdim bu fakire kaldı. Tabii o jübile başlangıç oldu, birçok yeri üstad ile birlikte dolaştık. Ve gayet yakından iyi tanıdım. Üstad Necip Fazıl işte o söylendiği gibi mütefekkir olsaydı, o 4 sayfalık takdimi yapan arkadaşı kutlardı. Ama Necip Fazıl aslında bir aksiyon insanıydı. O dönemde yüzlerce, bugün yüzbinlerce genci dünyaya ve ukdaya hazırlamış bir okuldur, tek başına bir ekoldür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...