Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 20:50 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 21:57

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile görüştü

Son dakika haberi: Ukrayna'ya giderek Zelenskiy ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasi trafiğine devam ediyor. Ukrayna'dan ayrıldıktan sonra Polonya Cumhurbaşkanı Andrej Duda ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Erdoğan, Ukrayna seyahatine verdiği destekten ötürü Polonyalı mevkidaşına teşekkür etti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan,polonya,telefon,görüşme

Ukrayna'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Kritik zirve sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta yeniden arabulucu rolünü üstlenmeye hazır olduklarını bildirdi.

KARŞILIKLI TEŞEKKÜR MESAJLARI

Zelenskiy ve Guterres ile düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından Ukrayna'dan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye hareket etmek üzere Polonya'ya geçti. Erdoğan bu sırada Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, bir bölümü Polonya üzerinden gerçekleşen Ukrayna seyahatine verdiği destekten dolayı Polonya Cumhurbaşkanı Duda’ya teşekkür etti. Erdoğan, Ukrayna’da barış sürecine katkı yapmasını umdukları görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise Rusya-Ukrayna krizinin çözümüne yönelik yapıcı rol ve çabaları ile tahıl ihracatı anlaşmasında ortaya koyduğu katkıları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ve tebriklerini iletti. 

Polonya Cumhurbaşkanı Duda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Polonya’ya davet etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...