Tgrt Haber
02 Ekim 2015 12:16

Erdoğan, 'Temel meselemiz güçlü bir küresel büyüme'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün G20 ülkeleri olarak temel meselemiz; güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı küresel büyümedir' dedi.

Erdoğan, 'Temel meselemiz güçlü bir küresel büyüme'
cumhurbaşkanı erdoğan, G20 zirvesi,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "G20 üyeleri olarak geçtiğimiz yıl kabul ettiğimiz büyüme stratejilerini uygulamaya geçirdiğimiz takdirde 2018 yılına kadar yüzde 2,1 oranında ilave büyüme sağlanmasını bekliyoruz. Bu da küresel ekonomiye 2 trilyon dolar ilave kaynak girişi anlamına geliyor" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:
"-Yenilenebilir enerji maliyetlerinin düşmeye devam etmesi ve teknolojisinin enerji sistemlerine daha iyi entegre edilebilmesi geleceğimiz bakımından önemlidir. G20 Enerji Verimliliği Eylem Planı çerçevesindeki çalışmaların somut sonuçlar üretmeye başlaması son derece ümit vericidir. Bu alanda hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz.
-Bu yıl büyüme stratejilerimizi somut bir takvim çerçevesinde nasıl uygulamakta olduğumuzu gösteren bir raporu Antalya'da onaylamayı planlıyoruz. Böylece sözlerimizin arkasında durduğumuzu, kararlarımızın takipçisi olduğumuzu tüm dünyaya göstermiş olacağız.
-Küresel enerji meselelerini çok boyutlu bir yaklaşımla ele almamız gerektiğine inanıyorum. Bilhassa enerjinin yatırım ve finansman boyutu çok önemli. G20 ülkelerinin bu alanda iş birliğini geliştirmeleri için zemin bana göre müsaittir.
-Dünyanın önde gelen ekonomileri arasında finansal ve makro ekonomik konularda daha güçlü bir koordinasyon mevcutsa bunda gerçekten G20'nin çok büyük bir payı var. Esas hedefimiz de krizlere sebep olan ortamı önleyecek tedbirleri almak ve küresel ekonomiye ilişkin iş birliğini kurumsal bir yapıya kavuşturmak olmalıdır." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...