Tgrt Haber
23 May 2014 12:07

Erdoğan, 'Twitter'da 140 karakterle dünyayı kurtarıyorlar'

Erdoğan, 'Twitter'da ahkam keser, provokasyon yaparlar. 140 karakterde mesaj yazınca kendilerini dünyayı kurtaran adam gibi bunlar görmeye başlarlar' dedi.

Erdoğan, 'Twitter'da 140 karakterle dünyayı kurtarıyorlar'
başbakan erdoğan, ak parti, genişletilmiş il başkanları toplantısı, il başkanları toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Soma'daki kazanın hemen ardından 'Somali'yi bırak, Soma'ya bak' diye insanlık dışı, insaf dışı, izan dışı ifadeler kullananlar oldu. Bizim Bosna Hersek'teki, Sırbistan'daki sel faciasına yardım göndermemizden, el uzatmamızdan rahatsızlık duyanlar çıktı. Elhamdülillah artık 12 yıl önceki Türkiye yok. Hem kendi afetleriyle mücadele ederken öbür tarafta Bosna'ya, Sırbistan'a da elini uzatabilecek güçte olan bir Türkiye var. Biz bunu birçok yönleriyle ele alabilecek güce, anlayışa sahibiz. Ama bunların anlayışı nasıl bir anlayıştır Allah aşkına? Bu nasıl bir ufuksuzluktur, nasıl bir vicdansızlık, nasıl bir insafsızlıktır?" dedi.
Erdoğan, ("Somali'yi bırak, Soma'ya bak" ifadeleri) "Ellerinde akıllı telefonlarıyla attıkları tweetlerle ahkam keserler, yalan söylerler, provokasyon yaparlar. Yaptıkları bu. Emin olun eğer Twitter'da gündem listesine girmiyorsa hiçbir mesele bunlar için anlam ifade etmez. Orada gündeme gelen konular hakkında da 140 karakterde mesaj yazınca kendilerini dünyayı kurtaran adam gibi bunlar görmeye başlarlar" şeklinde konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:
- "Gerek Çalışma Bakanım gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım, o kömür ocaklarına inen, orada kömür ocaklarında çalışan kardeşlerimizle yemek yiyen bir ekibiz. Ama bu atıp tutanların hiçbirisinin bu ocaklara girip çıktığı filan yok, onlar sadece varsın demlensinler ve kendilerine gelen yalan yanlış bilgilerle de AK Parti iktidarını yaralamaya, yıpratmaya gayret etsinler. İşte yaptıkları, birkaç milletvekili gidiyor, oturma eylemi yapıyor. Oturun, oturun, oturmaya devam edin, sizin hayatınız zaten oturmayla geçti, bizim hayatımız da çalışmakla geçti farkımız bu. Zaten böyle devam ettiğiniz için bir yere varamıyorsunuz."
- "Bakanlarımıza madenciliği en ileri teknolojiyle yapan ülkeleri inceleme talimatı verdim" 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...