Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2022 07:09 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 07:56

Ukrayna krizi nedeniyle Afrika turunu iptal eden Erdoğan yurda döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe kayıtsız kalmadı. Ukrayna lideri Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası, Gine Bissau ziyaretini iptal ederek yurda döndü. Erdoğan, çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek NATO liderler Zirvesi’ne katılacak.

Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle Afrika ziyaretini yarıda kesen Erdoğan, NATO liderler Zirvesi’ne katılacak.
Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle Afrika ziyaretini yarıda kesen Erdoğan, NATO liderler Zirvesi’ne katılacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıyan kararnameye imza atması dünyayı da alarma geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Afrika turunu yarıda kesti. Gine Bissau ziyareti öncesinde rotasını değiştiren Erdoğan, çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak için yurda dönme kararı aldı. Gine-Bissau ziyareti ise ileri bir tarihe ertelendi. Erdoğan Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Senegal Cumhuriyeti'ndeki temaslarının ardından saat 06.47'de Ankara'ya geldi.

ERDOĞAN-ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Son gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy İle de telefonda görüştü. Görüşme, Erdoğan'ın Afrika turunun ikinci durağı Senegal’de gerçekleşti. Erdoğan, Donbas’taki gelişmeleri ve Rusya Güvenlik Konseyi’nin Olağanüstü Toplantısında açıklanan kararları yakından takip ettiğini belirtti. Türkiye’nin tutumunu Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamayla ortaya koyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’in sözde cumhuriyetleri tanımasının kabul edilmez olduğunu ifade etti.

UKRAYNA’DAN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Görüşmeyi Ukrayna Lideri Zelenskiy ise sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yaptığı paylaşımda, Rusya'nın son provokatif kararları konusunda Ukrayna'nın tutumunu desteklediği için Türkiye’ye şükranlarını iletti.

Rusya’nın Donetsk ve Luhansk'ı tanıma kararını 'kabul edilemez' olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraflara sağduyu çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...