Tgrt Haber
20 Eylül 2021 00:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ampute Futbol Milli Takımı'na tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'yı 6-0 mağlup ederek üst üste 2 kez Avrupa Şampiyonu olmayı başaran Ampute Futbol Milli Takımı'nı kutladı. Millilere spor kulüpleri ve siyasilerden de tebrik mesajı yağdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ampute Futbol Milli Takımı'na tebrik
CUMHURBAŞKANI,RECEP TAYYİP ERDOĞAN,AMPUTE MİLLİ TAKIMI

Ampute Futbol Milli Takımı, Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya ile karşı karşıya geldi. Rakibini 6-0 yenen milliler, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olma başarısını gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda üst üste ikinci şampiyonluğu elde ederek büyük bir başarı hikayesi yazan Ampute Futbol Milli Takımımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Türkiye sizinle gurur duyuyor çocuklar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ampute Futbol Milli Takımı'na tebrik

SİYASİLERDEN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı'nı tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, "Üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olan milli takımımızı tebrik ediyorum. Gaziler Günü sebebiyle başta gazilerimiz olmak üzere tüm ülkemizi gururlandıran, bu başarıda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Sporun her branşında, her kategorisinde tek hedefimiz olan ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırma onurunu yaşayan millilerimizin her birini, verdikleri emek için, döktükleri ter için tekrardan kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'yı yenerek üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Milli Takımımızı gönülden kutluyorum. Gaziler Günü'nde bizlere milletçe yaşattığınız bu anlamlı sevinç için teşekkürler. Sizinle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Avrupa Şampiyonu olarak bizlere bir kez daha büyük bir gurur yaşatan Ampute Futbol Milli Takımımızı yürekten kutluyorum" mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ampute Futbol Milli Takımı'na tebrik

UEFA DA TEBRİK ETTİ

UEFA, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nı ilk sırada tamamlayan Türkiye'yi tebrik etti. UEFA'nın twitter'daki sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Ampute Futbol Milli Takımı'nın finalde İspanya'yı 6-0 yendiği belirtilerek, "Tebrikler Türkiye." ifadesine yer verildi.

Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere, birçok spor kulübü ile federasyon da milli takımın başarısını kutladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...