Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 16:52

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek veren ülkelere teşekkür mesajı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı, "İnşallah bu zorlu süreci en kısa sürede atlatacağız" dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek veren ülkelere teşekkür mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Yangın,Orman,Manavgat,Antalya,Muğla,Yardım,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nde, orman yangınlarıyla ilgili toplantıya başkanlık yaptı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki merkezde, büyük ekrana yansıtılan görüntüler aracılığıyla yangın bölgelerindeki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

"MİLLETİM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sonrasında bir açıklama yapan Erdoğan, "Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelemizde desteğini, geçmiş olsun dileklerini, taziyelerini ileten, yardıma hazır olduklarını bildiren, yardım gönderen tüm dost ülke ve organizasyonlara milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

"EN KISA SÜREDE ATLATACAĞIZ"

"İnşallah bu zorlu süreci en kısa sürede atlatacağız" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Özellikle ilk andan itibaren desteklerini esirgemeyen Can Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı, değerli dostum İlham Aliyev'e, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e ülkem adına teşekkür ediyorum. Komşumuz İran'ın Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri Şeyh Temim, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye gösterdikleri güçlü dayanışmadan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

YANGINLARDA SON DURUM...

Türkiye'de yangınla mücadele 4 ilde sürüyor. Antalya, Muğla, Uşak ve Isparta’daki orman yangınları devam ediyor. Türkiye’nin birçok noktasında başlayan orman yangınlarından 145’i kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter ile havadan destek veriliyor.

9 yangın için ise söndürme çalışmaları büyük bir mücadele ile devam ediyor. Ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleri sürerken, şu an itibariyle devam eden yangınlarda toplam 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5 bin 200 personel görev alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...