Tgrt Haber
01 Eylül 2014 12:44

Erdoğan'dan 'dinleme' açıklaması

KKTC ziyareti öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye'yi dinlediği iddialarıyla ilgili, 'Liderlerle çok açık ve net konuşacağız' dedi.

Erdoğan'dan 'dinleme' açıklaması
cumhurbaşkanı erdoğan, dinleme açıklaması, türkiye, liderler,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk yurtdışı gezisini KKTC'ye yapıyor. Erdoğan, ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı'nda soruları yanıtladı.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; Kıbrıs halkı sorunun mağdurudur. Güney Kıbrıs olumlu bir yaklaşım içinde hiçbir zaman olmadı. Türk tarafının gösterdiği iyi niyetle, Güney Kıbrıs'ın da iyi niyet göstermesiyle sonuçlanır. Uluslararası camia sorunun çözümü için adım atmalı. Birkaç ay içerisinde Türkiye'den suyun denizin altından Kıbrıs'a bağlanmasıyla oradaki soydaşlarımız çok daha büyük bir güce sahip olacaklar. Cumhurbaşkanı olarak da bu çalışmaları yakından takip edeceğim.
(Org. Necdet Özel'in çözüm süreci açıklaması)
Genelkurmay Başkanımızla haftalık görüşmemizde görüşürüz.
(Parelel yapı operasyonu)
Bu bir sürecin devamıdır. Bu da bu sürecin devamıdır. Bu bir sondur denilemez. Sulh Ceza Hakimliği kimleri tutuklar, kimleri bırakır bilemiyoruz. Burada çıkacak bilgi ve belgeyle çok daha fazla şey de çıkabilir.
(ABD ve İngiltere'nin Türkiye'yi dinlediği iddiaları) ABD, Almanya'yı dinlemişti. Almanya'da ciddi hesaplaşma olmuştu. Aynı şey ABD için de olmuştu. Şu anda Türkiye ile ilgili bu süreci liderlerle bir araya geldiğimizde kendileri ile çok açık net konuşacağız. Ben şunu çok açık şekilde söyleyeyim. Dünyada istihbaratı güçlü olan ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe diye bir şeyi yoktur. Bunu da hepimizin bilmesi lazım. Bunu hepsi yapıyor. Dolayısıyla bu konuda neyi nasıl yaptığı veya nasıl deşifre ettikleri bunlar çok çok önemli. NATO zirvesinde liderler olarak aramızda konuşacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...