Tgrt Haber
19 Kasım 2014 10:17

Erdoğan'dan gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan PKK'nın silah bırakması konusunda,"Özellikle 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil özde olmalı. Atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz" dedi.

Erdoğan'dan gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan,Esenboğa Havaliman

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, PKK'nın silah bırakması konusunda "Şu anda, özellikle de 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil, özde olmalı. Temennim odur ki burada silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, ülkemizde vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemli bir adım olacaktır. Tabii bunu beklemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. Şu anda bu konuda atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Böcek iddianamesine ilişkin, "Paralel devlet yapılanması olarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, nerelerde ne tür faaliyetler gösterdiğini ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması diye bir şey söz konusu değildir, kesinlikle Pensilvanya ile bağlantısı vardır. Bundan dolayı da bizler en son MGK basın bildirisinde bunu açıkladık. Şu anda Hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Onlarda kısa bir süre içerisinde nihai kararını açıklayacaklardır." ifadelerini kullandı.
Bedelli askerlik konusunda da azetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nin kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...