Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 14:01 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 14:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'idam' sorusuna net cevap: Karar önüme gelirse onaylarım

NATO Liderler Zirvesi dönüşünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pınar Gültekin cinayetinde zanlı Cemal Metin Avcı'ya verilen 'haksız tahrik indirimini' ile ilgili kararı değerlendirdi. Pınar Gülteki'nin ölümünün bir vahşet olduğunu söyleyen Erdoğan, "Böyle bir şeye katlanmamız da mümkün değil" dedi. 'Kadın cinayetlerine yönelik idam cezası olur mu?' sorusuna ilişkin de Erdoğan, "Adalet Bakanlığımızın yaptığı çalışmada parlamento karar alması halinde ben de onaylarım" cevabını verdi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'idam' sorusuna net cevap: Karar önüme gelirse onaylarım
Cumhurbaşkanı Erdoğan,NATO,Pınar Gültekin,İdam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi dönüşünde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye'yi gözyaşlarına boğan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin cinayetinde zanlı Cemal Metin Avcı'ya verilen 'haksız tahrik indirimini' kararına ilişkin de değerlendirmede bulundu.

"YENİLİR YUTULUR ŞEYLER DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pınar Hanım’ın ölümü rastgele bir ölüm de değil. Tamamen burada bir vahşet söz konusu. Bu vahşet bu millete yakışmaz. Böyle bir şeye katlanmamız da mümkün değil. Bunun için de gerekli müzakereleri, tartışmaları Adalet Bakanım ile de yaptık, bunları konuştuk. Gerekirse bu tekrar gündeme getirilerek tartışma konusu haline gelmeli. Bu tartışmadan ne çıkar bunu görmeliyiz. Ardından da çıkan neticeye göre bir adım atılabilir. Çünkü Pınar Hanım’ın durumunun benzeri birçok vahşetler var. Bunlar hakikaten böyle yenilir yutulur şeyler değil" ifadelerini kullandı.

"İDAM CEZASI PARLAMENTODAN GEÇERSE ONAYLARIM"

"Bu tür suçlarla ilgili idam konusu da gündeme geldi. Kadın cinayetlerine yönelik idam cezası olur mu?" sorusuna Erdoğan, "Bu konu ile ilgili olarak Devlet Bey’in de zaten bir açıklaması olmuştu. İdam konusu ülkemizin yeniden gündemine gelebilir ve bu tartışmaya açılabilir. Onun için burada da bu işin müzakeresi tartışmaları hepsi yapılır. Tabii bu bir anayasa değişikliği gerektiren de bir konu. Daha önce de söylemiştim, burada Adalet Bakanlığımızın yaptığı çalışmada parlamento böyle bir karar alması halinde ben böyle bir kararı onaylarım." şeklinde cevap verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...