Tgrt Haber
03 Ağustos 2014 19:36

Erdoğan’dan İhsanoğlu’na 'edebiyat' dersi

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’de düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan’dan İhsanoğlu’na 'edebiyat' dersi
başbakan erdoğan,ekmeleddin ihsanoğlu,edebiyat dersi,

Sağanak yağmur altında gerçekleşen buluşmada Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, son günlerde gaflarıyla gündemden düşmeyen Ekmeleddin İhsanoğlu’na da gönderme de bulundu. Erdoğan, Adana’da katıldığı toplantıda Yahya Kemal Beyatlı’nın Süleymaniye`de Bayram Sabahı adlı şiiri için “Süleymaniye`de Bayram Namazı ifadesini kullanan İhsanoğlu’nu eleştirdi.

Başbakan Erdoğan 12 yılda büyük bir gelişim gösterdiklerini ifade ederek, “Özgür ülkemizi daha da ileri taşıyacağız. 2002’de göreve geldiğimizde milli gelir 230 milyar dolardı.12 yılda 4 katı büyüttük. Şu anda milli gelirimiz 830 milyar dolar. Çok çalışırsak. Önümüzdeki 9 yılda Allah’ın izniyle milli geliri hedefimiz olan 2 trilyon dolara ulaştıracağız. Çok çalışırsak ihracatı da 152 milyar dolardan 500 milyar dolara ulaştırırız. Allah’a hamdolsun şehirlerimiz değişiyor, milletimizin geçim standardı değişiyor. Eğitimi tüm Türkiye’ye yaydık. Teknolojiyle eğitimi buluşturduk. Sağlıkta devrim yaptık. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemdeki SSK hastanelerini biliyorsunuz dimi. Geçenlerde savaş ayın 92-98 yılları arasında çektiği fotoğraflarda SSK Okmeydanı hastanesinin halini gördünüz değil mi? SSK İzmir hastanesini gördünüz. Şimdi hamdolsun hastanelerimizde bu sıkıntılar kalmadı. Türkiyede hızlı trenleri çalıştırdık. Önce Ankara Eskişehir, sonra Ankara Konya geçen haftada Bilecik Eskişehir Kütahya Sakarya Kocaeli. Buralar artık hızlı tren şehri oldu. Dünyanın en donanımlı köprülerinden birini Kocaeli’ye Körfez’e inşa ediyoruz. Bu emeği bizler heba etmeyeceğiz. Bu hızla bu kararlılıkla geleceğe doğru bu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. 77 milyon bir arada, bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Birlikte Türkiye olacak, yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“Biz yeni Türkiye dedikçe eski Türkiye’yi düşleyenler rahatsız oluyor” diyen Başbakan Erdoğan, “Biz yeni Türkiye dedikçe ışıktan yenilikten korkanlar taarruz ediyor. Soruyorum CHP’nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? MHP’nin var mı? Bu CHP’nin yavrusu DSP ve MHP 99 depremi döneminde iktidar değil miydi? Niye 5 yıllık görevi 3. senede bırakıp kaçtılar. Gölcük depreminin Sakarya depreminin altında kaldı bunlar. Bizler ise Van depreminin yaralarını 1 yılda sardık. Çünkü bizler bu millet için çalıştık. CHP tek başına sadece tek parti döneminde iktidar oldu. CHP’de MHP’de zaman zaman koalisyon ortakları oluyor. Yoksulluk bıraktılar geriye. Ekonomik düşüş bıraktılar geriye” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçim döneminde bir araya geldiğini ifade ederek, “Değişime, yeniliğe yeni Türkiye’ye karşı geliyorlar. CHP’de MHP’de dışarıdan ithal monşer aday getirdiler. Kılıçdaroğlu aday vasıflarını sayıyor. Sende bu vasıflar varsa sen aday ol. Bu sende bu vasıfların olmadığını gösterir bu. MHP lideri aday vasıflarını sayıyor. Sen aday ol. Niye olmadın?. Bunlar zaten kaybedecekler. Adayımızı çıkardık, seçime girdik ama kazanamadık da diyemediler. Çünkü Pensilvanya bunlara şunu aday gösterin dedi. Sağdan soldan eski Türkiye’nin ne kadar aktörü varsa bir araya gelenler bu monşeri öne sürdüler. Monşer sahaya çıktı ama tam bir hayal kırıklığı. Her gün mutlaka bir pot kırıyor. İstiklal marşıyla ilgili öyle bir şey yaptı ki. İstiklal marşını bilmediğini kameraların önünde açık etti. Bu ülkeye cumhurbaşkanı olacaksın istiklal marşının on kıtasını hatim edeceksin. Sen profesör olacaksın İstiklal marşına Çanakkale marşı diyeceksin. Üstelik babanın Mehmet Akif’le olan dostluğunu ilk günden itibaren istismar edeceksin ama İstiklal marşını bilmeyeceksin. Sana da yazıklar olsun seni aday gösterene de. Çarkçı Kemal vardı şimdi birde çarkçı Ekmel çıktı. Eğer senin profesör olacak, ders verecek kapasiten varsa o dersi seni aday gösteren Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye ver. Ben eminim ki Kılıçdaroğu da Bahçeli’de böyle bir aday seçtikleri için bin pişman ama artık yapacak bir şeyleri yok” dedi.

Erdoğan, Adana’da katıldığı toplantıda Yahya Kemal Beyatlı’nın Süleymaniye`de Bayram Sabahı adlı şiiri için “Süleymaniye`de Bayram Namazı ifadesini kullanan İhsanoğlu’nu eleştirdi.

Kaynak İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...