Tgrt Haber
16 Haziran 2022 15:36 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 16:11

Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışına kaçacağını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası
erdoğan,kemal kılıçdaroğlu,tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 24 Mayıs'ta yaptığı konuşma ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle bir milyon liralık tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24.05.2022 tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Grup Toplantısında yapmış olduğu konuşma ve aynı tarihte Twitter hesabı üzerinden paylaştığı video aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak kişilik haklarını ihlal edici mahiyette gerçek dışı itham ve isnatlarla ilgili maneviz tazminat davası açıldı.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24.05.2022 tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Grup Toplantısında yapmış olduğu konuşma ve aynı tarihte Twitter hesabı üzerinden paylaştığı video aracılığı ile Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak kişilik haklarını ihlal edici mahiyette gerçek dışı itham ve isnatlarda bulunmuştur. Bu açıklamaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde her bir konuşması için 500.000 TL olmak üzere toplam 1.000.000 TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır.

'ERDOĞAN VE AİLESİ KAÇACAK' İDDİASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu 24 Mayıs'taki grup toplantısı ve akşamında yaptığı Twitter paylaşımında Erdoğan ve ailesinin yurtdışına kaçmak için iki vakıf aracılığıyla ABD'ye para transferi yaptığını öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu "Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Bu yurt dışındaki yapıların başında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor." demişti.

TÜRGEV VE ENSAR'DAN AÇIKLAMA

İddiaların odağındaki TÜRGEV ve ENSAR Vakfı da bir açıklama yapmış, iki vakfın ortak açıklamasında iddialar reddedilirken her iki vakfın da ABD yasalarına uygun bir şekilde faaliyet göstererek, Türk öğrencilerin eğitimlerine destek verdiği vurgulanmıştı.

CHP'Lİ VELİ AĞBABA ERDOĞAN'A TAZMİNAT ÖDEYECEK

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle 15 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim 2021'de CHP İl Başkanlığında yaptığı açıklamaları nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba hakkında manevi tazminat davası açmıştı.

Yerel mahkeme davaya ilişkin kararını açıkladı. Buna göre Ağbaba'nın, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle 15 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...